Sony smartphones krijgen Stamina besparingsmodus terug in Marshmallow

Sony besloot met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow de Stamina batterijbesparingsmodus niet meer mee te leveren, daar komt het bedrijf nu op terug. In een statement laten Sony ontwikkelaars weten dat de modus terug zal komen.

Stamina modus komt terug

Na klachten van diverse gebruikers over een sneller leeglopende accu op Android 6.0 Marshmallow heeft Sony doen besluiten de Stamina-modus weer mee te leveren. Dat meldt Xperiablog op basis van een statement dat Sony ontwikkelaars hebben gegeven.

Sony Marshmallow

In Android 6.0 Marshmallow zit ook de Doze-modus ingebouwd die voor accubesparing moet zorgen. Bezitters van een Sony smartphone melden echter dat de accuduur achteruit is gegaan sinds de introductie van Marshmallow en het verwijderen van de Stamina-modus. Sony introduceerde Stamina-modus al in 2013 waarmee achtergrond taken tot een minimum worden beperkt, door Doze zou deze functie overbodig zijn.

De ontwikkelaars laten weten dat het nog niet bekend is wanneer alle smartphones de functie weer terug krijgen. Wel zou de Stamina-modus op korte termijn weer beschikbaar zijn voor leden van het Xperia beta programma.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel