Sony Xperia Z5 Compact gebruikers maken massaal melding van traagheid en slechte accuduur

Een groep bezitters van de Sony Xperia Z5 Compact ervaart sinds enkele dagen problemen met hun toestel. De meldingen komen allemaal op hetzelfde neer; gebruikers melden een slechte accuduur en ervaren veel vertragingen in de werking van het toestel.

Sony Xperia Z5 Compact problemen

In 2015 kwam Sony met de Xperia Z5-serie waar ook de Xperia Z5 Compact deel van uitmaakt. Sinds enkele dagen ervaart een grote groep bezitters ineens problemen met de smartphone. Zo zou de accuduur ineens erg slecht zijn geworden en worden problemen met erg trage software ondervonden. Het lijkt niet te gaan om een probleem dat met een software-update is gekomen, aangezien ook met een eerdere software-versie de problemen opduiken.

Sony Xperia Z5 Compact problemen

Tweakers meldt dat gebruikers dusdanig problemen ondervinden met het toestel dat volgens een aantal eigenaren het toestel zo goed als onbruikbaar is geworden. Ook tijdens het typen zouden letters pas veel later op het scherm verschijnen, moet je veel geduld hebben om terug te schakelen naar het homescreen en is de accu soms in een nacht volledig leeggelopen zonder er wat mee gedaan te hebben.

Het toestel wordt nog wel met regelmaat onderhouden. Onlangs werd Android 7.0 Nougat uitgebracht voor het toestel, en wordt zelfs Android 7.1 Nougat nu uitgerold. De problemen hebben misschien wel te maken met een Sony-app, zo denkt een gebruiker. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak precies is. Zodra er meer bekend is hierover, zullen we dit artikel updaten.

Update 15-07-2017 13:00 uur: verschillende gebruikers melden op het Sony forum dat mogelijk de oplossing is gevonden. Het uitschakelen van de Movie Creator app zou mogelijk de oplossing zijn. Hiervoor ga je naar instellingen > apps > zoek ‘Movie Creator’ op en druk op uitschakelen. Het is niet volledig zeker dat dit de oplossing is, maar mogelijk wel. Het is aan te raden om na het uitschakelen van de app, de telefoon opnieuw op te starten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel