Spotify Family: een afspeellijst met je familie en ouderlijk toezicht

Spotify heeft gebruikers van het Family-abonnement voorzien van een tweetal nieuwe functies. Vanaf nu kun je met de hele familie een afspeellijst bijhouden. Een andere nieuwe verbetering is de aanwezigheid van ouderlijk toezicht.

Spotify Family

Eerder kwam de muziekdienst al met Spotify Duo. Met dit abonnement kun je samen met iemand anders een afspeellijst bijhouden. Deze functie is nu ook toegevoegd voor Spotify Family. Gebruikers kunnen met de Family Mix-afspeellijst een afspeellijst maken, waarbij naar eigen zeggen de muzieksmaak van de familieleden gebundeld wordt. Volgens de muziekdienst wordt hierbij gekeken naar de recent beluisterde en aanbevolen tracks.

Spotify Family Mix

Gebruikers kunnen andere familieleden wel uitsluiten, als je dochter bijvoorbeeld een verschrikkelijke muzieksmaak heeft ;-). Daarbij kan je in de family-mix ervoor kiezen om meer upbeat of juist meer chill te kiezen, waarbij de tracks worden aangepast.

Een andere nieuwe functie is een toggle om ouderlijk toezicht in te schakelen. Hierbij kan een ouder bijvoorbeeld tracks podcasts met expliciete inhoud verbieden of juist toestaan deze te luisteren. Deze content wordt voor het kind alsnog weergegeven in de lijsten, maar blijft grijs getoond waardoor deze niet aangeklikt kunnen worden.

De features worden vanaf nu uitgerold, maar het kan even duren voordat deze voor iedereen beschikbaar zijn.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel