Spotify rolt grote update uit voor Android-applicatie

Spotify is vandaag begonnen met de uitrol van de update voor de muziek-applicatie. Eerder werd de desktop-applicatie en de iOS-app van Spotify al vernieuwd. Nu is de Android-app van Spotify aan de beurt. Spotify heeft de Android-applicatie voorzien van een complete nieuwe vormgeving.

Android spotify update

Vandaag is Spotify begonnen met de uitrol van de nieuwste versie van de applicatie voor Android. Spotify kondigde begin april al een redesign voor de muziekdienst aan, maar maakte nog geen exacte datum bekend. Begin april kwam al wel de vernieuwde vormgeving beschikbaar voor de iOS-app, de webversie en de desktop-toepassing van Spotify. De nieuwe applicatie van Spotify is voorzien van een nieuwe, zwarte, look. De zwarte uitstraling was al eerder zichtbaar in de desktop-versie van de streaming-dienst.

In de vernieuwde Android applicatie is de functie ‘Your Music’ toegevoegd. Met ‘Your Music’ kan muziek opslaan in een soort van eigen collectie, zonder dat ze toegevoegd worden aan een afspeellijst. De zoekfunctie in Spotify is ook verbeterd, waardoor het volgens Spotify in staat is om betere zoekresultaten voor te schotelen aan de gebruiker.

Spotify meldt dat het de vormgeving heeft aangepast aan de hand van de ontvangen feedback die gebruikers gaven. De functie ‘bladeren’ is verbeterd en zorgt er voor dat voor elk moment de juiste muziek gevonden kan worden.

De update voor de Android applicatie voor Spotify wordt vanaf vandaag uitgerold en is naar verwachting binnen enkele weken voltooid. Spotify heeft niet bekend gemaakt of het de applicatie via de Play Store voorziet van de nieuwe vormgeving, of dat het middels een in-app update gebeurt. Spotify is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel