Spotify Wrapped 2019: je eigen muziek jaaroverzicht en de afgelopen 10 jaar

De tijdlijnen op Facebook, Twitter en Instagram stromen weer vol met content van Spotify. Vanaf vandaag kun je met Spotify Wrapped 2019 je eigen muzikale jaaroverzicht bekijken! En dat niet alleen, maar ook van het afgelopen decennium.

Spotify Wrapped 2019

Spotify-gebruikers kunnen vanaf vandaag weer hun hart ophalen met Spotify Wrapped 2019. Deze tool maakt inzichtelijk naar welke artiesten, tracks en albums je het afgelopen jaar het meest hebt geluisterd. Sinds 2014 geeft de muziekdienst je ieder jaar dit overzicht. Nieuw dit jaar is dat je ook jouw meest populaire muziek van de afgelopen tien jaar kunt bekijken.

Spotify Wrapped 2019

Jaaroverzicht

Via de speciale Spotify Wrapped website kun je je eigen jaaroverzicht bekijken. Er worden een groot aantal onderdelen behandeld;

  • Welke muziek bij jou het meest populair was, per seizoen. Hierbij zie je de albumhoezen.
  • Bij het tweede onderdeel zie je wie bij jou de meest populaire artiesten waren in 2019.
  • Uit welke landen de vaak beluisterde artiesten komen.
  • Welke genres bij jou het meest populair waren.
  • En een overzicht van de 10 meest beluisterde nummers. Een volledig overzicht van topnummers kun je daaronder direct als playlist openen en opslaan.

Spotify jaaroverzicht 2019

Decennium overzicht

Vervolgens kun je ook het overzicht bekijken met de tracks die het meest geliefd waren in het afgelopen decennium. De onderdelen die behandeld worden zijn als volgt;

  • Het aantal minuten dat je in de afgelopen 5 jaar naar muziek hebt geluisterd.
  • Van ieder jaar zie je wat dat jaar de topartiest en het topnummer was.
  • Je ziet welke artiest je het meest hebt beluisterd in het afgelopen decennium.
  • Als laatst krijg je het overzicht te zien met Spotify Wrapped 2019. Hierin zie je de top 5 topartiesten en top 5 van tracks, samen met het topgenre en het aantal minuten dat je dit jaar naar Spotify hebt geluisterd. Ditzelfde geldt voor de top 5 van het afgelopen decennium.

Spotify jaaroverzicht 2019 decennium

Luister je ook naar podcasts, dan verschijnen deze ook terug in het jaaroverzicht. Verschillende resultaten uit je jaaroverzicht kun je direct delen met je vrienden. Hiervoor heeft Spotify buttons geplaatst naar Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp.

Je kunt je eigen overzicht maken via de banner in de app, of op de website van Spotify Wrapped.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel