Spotify ziet explosieve stijging in aantal gebruikers

Muziekdienst Spotify laat een enorme stijging zien in het aantal gebruikers. Zowel het aantal gratis, als betalende gebruikers is explosief gestegen. Het totaal aantal gebruikers ligt inmiddels op 40 miljoen.
De muziekdienst Spotify heeft bekend gemaakt dat het inmiddels 10 miljoen betalende gebruikers heeft. In maart 2013 lag het aantal betalende gebruikers op 6 miljoen. Het aantal niet betalende gebruikers bedroeg vorig jaar maart 18 miljoen.

Spotify infographic

Naast het aantal betalende gebruikers is ook het aantal gratis gebruikers explosief gestegen. Waar het aantal zoals gezegd vorig jaar lag op 18 miljoen gebruikers, is dat aantal nu gestegen tot 40 miljoen gebruikers. Spotify heeft in de afgelopen maanden niet stilgezeten en heeft het afspelen via de smartphone ook beschikbaar gemaakt voor gratis gebruikers. Wel is er de beperking dat muziek niet offline beluisterd kunnen worden en je alleen de shuffle-modus kan gebruiken.

Onlangs is de applicatie van Spotify voor Android compleet vernieuwd. Spotify is actief in 56 landen, waaronder Nederland. De app van Spotify is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Bron: Spotify

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel