Stagefright Detector 5.0 scant je telefoon op tweede Stagefright-lek

Met de update voor de applicatie Stagefright Detector is het mogelijk om je telefoon te controleren op nieuwe lekken. Stagefright Detector 5.0 kan je smartphone of tablet nu ook scannen op het zogenoemde Stagefright 2.0 lek. Deze variant van Stagefright gebruikt een opening in de beveiliging rondom videobestanden.

Stagefright Detector 5.0

Na het eerste Stagefright-lek in Android dook begin oktober een nieuwe gevaarlijke variant op van Stagefright. Het nieuwe lek kreeg de naam Stagefright 2.0. Het gaat hierbij om een lek in het afspelen van MP3 geluidsbestanden en MP4 video-bestanden. Via de browser of mediaspeler is het lek te misbruiken waardoor je zonder dat je het door hebt de achterdeur opent van je smartphone. Op deze manier krijgt de hacker toegang tot alles op je smartphone.

Stagefright Detector 5.0

CVE-2015-6602

Met de app Stagefright Detector kan je in versie 5.0 nu ook controleren of de fabrikant dit specifieke lek al heeft gedicht. Onlangs brachten verschillende fabrikanten al een beveiligingsupdate uit voor Stagefright, maar met de komst van het nieuwe beveiligingslek, is deze nieuwe variant nog niet verholpen. De codenaam die Stagefright 2.0 heeft gekregen is CVE-2015-6602.

Via onderstaande button kan je Stagefright Detector 2 downloaden uit de Play Store.

Stagefright Detector
Stagefright Detector
Ontwikkelaar: Zimperium INC.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel