Telegram 5.10 brengt geanimeerde emoji en stille berichten

Chatapp Telegram heeft een handige update uitgebracht, je kunt vanaf nu stille berichten sturen naar je contacten. Dat kan handig zijn als zij bijvoorbeeld aan de andere kant van de wereld zitten en je ze niet wakker wilt appen. Maar de update brengt meer leuke functionaliteiten met zich mee.

Telegram 5.10

Door de verzendknop ingedrukt te houden kan je stille berichten naar je contactpersoon sturen. Je contact krijgt nog steeds een notificatie te zien van het nieuwe bericht maar zonder geluid of getril. De optie werkt ook in groepsgesprekken op Telegram. Voor groepsgesprekken is er ook een nieuwe functie.

Stuur bericht zonder geluid in Telegram

In groepen waar in veel berichten worden verstuurd, krijgen beheerders nu de mogelijkheid om het aantal berichten per persoon te limiteren. Zo kan de beheerder instellen dat je eens per minuut 1 bericht mag verzenden naar de groep. Zo blijft een grote groep goed leesbaar. Een andere nieuwe functie binnen groepen is dat de beheerder nu de beheerders een aangepaste titel kan geven, als “Uitsmijter” of “Spam Hammer”.

Op het gebied van chats ook een hoop nieuwigheid, zo hebben video’s nu een preview als je door de tijd scrollt. Dit helpt je bij het zoeken naar dat ene grappige moment in die video. Ook kan je een tijd toevoegen als “0:34” bij een video zodat deze automatisch bij deze tijd begint met afspelen. De tijdstempels werken ook bij video’s die vanaf YouTube worden afgespeeld.

Geanimeerde emoji

Nieuw zijn ook de geanimeerde emoji in Telegram. Stuur hiervoor bijvoorbeeld een enkele emoji als: ❤️, 👍, 😒, 😳 of 🥳 om de functie uit te proberen! Teveel beweging op het scherm? In de instellingen kan je instellen dat geanimeerde emoji maar 1x mogen afspelen.

Nieuw bijlagemenu

Het bijlage menu binnen de Android app is ook onderhanden genomen, met grotere previews van alle foto’s en video’s. Dat moet het kiezen van de juiste bijlage een stuk makkelijker maken.

Bijlagescherm in Telegram 10.5

Je kunt naar links en rechts scrollen om door de verschillende bijlage typen te schakelen. De update voor Telegram is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store!

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel