Telegram 3.16: tal van verbeteringen, nieuwe functies en nieuwe emoji

Telegram heeft een update uitgebracht voor de populaire chat-app. We zijn aangekomen bij Telegram 3.16. Deze update brengt een groot aantal verbeteringen en nieuwe functies. Daarbij zijn ook nieuwe statistieken beschikbaar en nieuwe emoji.

Telegram 3.16

In de nieuwe versie van Telegram is het mogelijk om chat-berichten in groepen en 1-op-1 chats te verwijderen. Dit doe je dan zowel voor jezelf als voor de ander. Deze functie werkt, net als het bewerken van berichten, alleen voor recent verzonden chats.

Nieuwe emoji

Na de update van Telegram zijn er verschillende nieuwe emoji te vinden in de chat-app. Denk aan het maken van een selfie, de cowboy, het schudden van handen, een grote keuze aan beroepen, nieuwe dieren (zoals de eend, vlinder en krab) en nog vele anderen. Zo zijn er nieuwe icoontjes voor bijvoorbeeld het recyclen, tal van nieuwe eet-emoji en bijvoorbeeld een stadion, parasol en reuzenrad.

Telegram 3.16

Nieuwe functies

Nieuwe functies zijn er genoeg in Telegram 3.16. De ontwikkelaars hebben aan het menu met instellingen de optie ‘data en opslag’ toegevoegd. Hier vind je een uitgebreid overzicht met het data- en opslaggebruik van Telegram op jouw toestel. Het gaat hierbij om de datagegevens vanaf de nieuwe update, dus niet uit het verleden.

Tevens kan je nu verkorte links gebruiken om een kanaal, profiel of publieke groep te delen. Zo kan je het DroidApp Kanaal bezoeken op Telegram via http://t.me/droidapp in plaats van telegram.me/gebruikersnaam.

Diverse verbeteringen

Telegram 3.16 laat tijdens het scrollen door berichten een zwevende datum zien, zodat je precies ziet wanneer het bericht verzonden of ontvangen is. Daarnaast worden berichten van een enkele afzender gegroepeerd voor een betere leesbaarheid. Bij het wisselen tussen chats wordt voortaan ook de scroll-positie onthouden.

De uploadsnelheid voor het versturen van foto’s, video’s en bestanden is verhoogd en tevens kunnen gebruikers van Google Gboard direct gifjes toevoegen vanuit het toetsenbord. Bij het delen van een bestand zie je nu ook de recent gedeelde bestanden zodat je die snel weer kunt delen. Android 7.1 gebruikers kunnen gebruik maken van de snelle acties, door het icoon ingedrukt te houden.

Downloaden

De update naar Telegram 3.16 is vanaf nu beschikbaar via de Google Play Store. Je kunt de app downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel