Telegram storing door DDoS-aanval (update)

De dienst Telegram, welke gezien wordt als een volwaardig alternatief voor WhatsApp, is getroffen door een DDoS-aanval. Al sinds vanmorgen is de dienst niet of slecht te gebruiken.

De chat-applicatie Telegram heeft last van een storing. De oorzaak van de storing is te wijten aan een DDoS-aanval op de servers van Telegram. Wanneer gebruikers een bericht willen sturen wordt deze pas laat of helemaal niet verzonden. Daarnaast zijn er verbindingsproblemen bij veel gebruikers opgetreden.

Via Twitter meldt Telegram dat het hier gaat om een DDoS-aanval waarbij minstens een gigabyte per seconden wordt gestuurd naar de servers. Hierdoor komen de servers plat te liggen en is de dienst niet of nauwelijks te gebruiken.

Ook hier op de redactie hebben we last van het probleem. Hoewel de dienst soms wel weer tussendoor te gebruiken is. Wanneer er meer bekend is, houden we je natuurlijk op de hoogte.

Update: Telegram meldt dat de storing inmiddels is opgelost. Mocht je nog problemen ondervinden, dan is het aan te raden om je toestel even uit en weer aan te zetten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel