VN brengt voedselhulp-app ‘Share the Meal’ uit

De Verenigde Naties (VN) heeft een applicatie uitgebracht onder de naam ‘Share the Meal’. Met deze app wordt extra aandacht gevraagd voor voedselhulp in verschillende landen waar vluchtelingen worden opgevangen. Met de Share the Meal app kan je je steentje bijdragen en zo kinderen voor relatief een kleine bijdrage helpen aan voedsel.

Share the Meal app

De VN heeft een eigen Android-app uitgebracht genaamd ‘Share the Meal’. De applicatie moet het gemakkelijker maken voor mensen om geld te doneren. Het geld dat opgehaald wordt komt ten goede aan voedselhulp voor vluchtelingen, die opgevangen worden in de buurlanden van Syrië. Een voorbeeld van deze landen is Jordanië. Op dit moment gaat het volgens het Belgische HLN om 4 miljoen mensen die op worden gevangen.

De Share the Meal app is gemaakt door een Duitse ontwikkelaar. Via creditcard of PayPal kan via de applicatie een donatie gedaan worden. Volgens de Verenigde Naties kan voor 40 eurocent al een kind een hele dag eten krijgen. Dit komt neer op een bedrag van 146 euro per jaar. Met de app hoopt de VN minimaal 20.000 kinderen die gevlucht zijn uit Syrië eten te geven.

Share the Meal is via onderstaande button te downloaden uit de Play Store. Apple iOS-gebruikers kunnen de applicatie uit de App Store downloaden.

ShareTheMeal: Charity Donat‪e
ShareTheMeal: Charity Donat‪e
Ontwikkelaar: United Nations
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel