Vodafone en Hollandsnieuwe verhogen stilletjes internetsnelheid 4G

Internetten via het netwerk van Vodafone kan vanaf nu een stuk sneller zijn. Samen met dochterbedrijf Hollandsnieuwe heeft de rode provider zijn internetsnelheden over 4G verhoogd.

Sneller internet bij Vodafone

In alle stilte heeft Vodafone aanpassingen gedaan in het mobiele netwerk. Op de website werd eerder vermeld dat de maximale downloadsnelheid van 4G uitkomt op 250 Mbit/s, nu wordt geadverteerd met 350 Mbit/s, zo meldt Tweakers. Overigens gaat het hier om de theoretische snelheid en ligt de snelheid in de snelheid in de praktijk lager, afhankelijk van de drukte op het netwerk, de locatie en het type telefoon.

De downloadsnelheid blijft 100 Mbit/s. T-Mobile geeft als maximale downloadsnelheid 450 Mbit/s (256/225 Mbit/s bij Go abonnementen) aan, maar zegt dat klanten gemiddeld uitkomen op 80 Mbit/s. KPN geeft een theoretische maximale snelheid van 300 Mbit/s, bij Tele2 is dit 225 Mbit/s.

Hollandsnieuwe

Telecomprovider Hollandsnieuwe, onderdeel van Vodafone, heeft ook de netwerksnelheid over het 4G-netwerk verhoogd. In plaats van 150 Mbit/s belooft de provider nu in theorie een snelheid van 250 Mbit/s en nog steeds de maximale uploadsnelheid van 50 Mbit/s.

De abonnementen van de twee providers zijn beschikbaar via de website van Vodafone en Hollandsnieuwe.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 531,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel