Vraagstuk: komen er geen Android One-toestellen meer van Motorola?

Motorola had met de One-toestellen een reeks smartphones met Android One. Met de laatste One Zoom is dat echter anders? Wat is de reden, en wat kunnen we in de toekomst verwachten?

Motorola en Android One

Vorige week presenteerde Motorola haar nieuwste smartphone; de Motorola One Zoom. Deze smartphone valt dus in de One-serie, maar vreemd genoeg was deze als enige niet voorzien van Android One. In een eerder opiniestuk hebben we de voordelen van Android One besproken.

Motorola One Zoom

Toestellen met Android One moeten voldoen aan bepaalde richtlijnen van Google. Dit betekent drie jaar lang beveiligingsupdates en twee jaar lang OS-updates. Maar waarom is de Motorola One Zoom in tegenstelling tot eerdere One-modellen niet van Android One voorzien?

We hebben deze vraag aan Motorola Nederland voorgelegd, want wat betekent dit voor de toekomstige modellen uit de One-reeks?

Reactie van Motorola

In een reactie aan DroidApp laat Motorola het volgende weten;

“Software-upgrades en beveiligingspatches zijn nog steeds belangrijk voor onze klanten. Daarom zal de Motorola One Zoom geleverd worden met Android Pie en ten minste één Android OS-upgrade krijgen. Ook worden extra OS-upgrades geëvalueerd.”

We kunnen concluderen dat het updatebeleid voor de One Zoom flink versoberd is, in vergelijking met de Android One-toestellen. We zijn heel benieuwd of Motorola inderdaad nog extra upgrades belooft voor de Motorola One Zoom. Zo niet, dan zal Android 10 de laatste grote update zijn voor de smartphone.

Motorola One Vision review

Maar waarom?

Uiteraard hebben we Motorola gevraagd waarom de fabrikant de One Zoom niet voorziet van Android One. We moeten eerlijk zeggen; een duidelijk antwoord krijgen we er niet op. Motorola laat het volgende weten;

“Toen we de Motorola One Zoom begonnen te ontwikkelen, hebben we geëvalueerd wat het belangrijkste was voor de consumenten, en hoe we het meest competitieve product konden ontwikkelen. We hebben de One-serie als geheel opnieuw geëvalueerd en besloten te investeren in de beste technologieën die aansluiten op de behoeften van de consument.”

Motorola laat in de reactie verder weten dat de belangrijkste redenen voor de consument om voor een Motorola One te kiezen het design en de camera zijn. “Daarom hebben we onze inspanningen gericht op het creëren van een smartphone met een opvallend ontwerp en ons meest geavanceerde camerasysteem in onze portefeuille.”

Motorola One snelheid

Toekomst

We zijn benieuwd wat dit voor de Motorola One-toestellen in de toekomst gaat betekenen. We hebben Motorola gevraagd wat daarmee de plannen zijn voor in de toekomst. Motorola geeft daarop de reactie dat het op dit moment niet kan reageren p producten die (nog) niet aangekondigd zijn. Op ons komt het over dat het zomaar kan zijn dat er niet snel meer een Android One-toestel uitkomt van Motorola, maar laten we hopen dat we het mis hebben.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel