Xiaomi presenteert Mi Mix Alpha met omhullend scherm en 108MP-camera

Xiaomi heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd; de Mi Mix Alpha. Het meest bijzondere is het doorlopende scherm, tot aan de achterkant. Daarbij is er een 108 megapixel camera waarmee je de mooiste foto’s kunt maken.

Xiaomi Mi Mix Alpha

De Xiaomi Mi Mix Alpha is de nieuwste smartphone en is nu tentoongesteld aan het publiek. Het meest bijzondere is het design; waarbij de telefoon vervaardigd is uit een mix van titanium, saffierglas en keramiek. Het scherm neemt niet alleen de voorkant in beslag, maar ook de zijkant en een deel van de achterkant. Hierdoor komt het screen-to-body ratio uit op 180,6 procent.

Aan de achterkant heeft de Xiaomi Mi Mix Alpha nog een groot deel van het scherm. We zien daar ook één streep met daarin de triple-camera. Tevens heeft de Chinese fabrikant daar nog wat andere elementen in verwerkt. Denk aan de antennebanden voor het ontvangst van de smartphone; wel zo handig. Nog even terugkomend op de camera, de standaardcamera telt 108 megapixel, een nieuw record voor in een smartphone. Daarbij is er een 20 megapixel groothoeksensor en 12 megapixel telefotolens.

Xiaomi mi Mix Alpha

Aan boord van de Xiaomi Mi Max Alpha is er een snelle Snapdragon 855+ processor, welke wordt bijgestaan door 12GB aan werkgeheugen en 512GB aan opslagruimte. De Alpha heeft een 4050 mAh nano-siliciumkathodebatterij en over Android ligt de MIUI skin. In het scherm zitten zogenoemde druksensoren die gebruikt kunnen worden voor het bedienen van bijvoorbeeld het volume, er zijn daarvoor geen fysieke knoppen beschikbaar. Een front-camera ontbreekt, al kun je het toestel omdraaien en dan toch het scherm gebruiken.

Vanaf eind december zal Xiaomi de smartphone op kleine schaal gaan produceren. De prijs is niet mals; de telefoon krijgt een prijskaartje van zo’n 2550 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel