Xiaomi presenteert Mi Play met mooie kleuren en voor 140 euro

Xiaomi heeft haar nieuwe smartphone aangekondigd, de Xiaomi Mi Play. Het toestel komt vermoedelijk in andere regio’s op de markt onder de naam Xiaomi Redmi 7. Het is een stijlvol toestel met prima specificaties. We zetten de details op een rijtje.

Xiaomi Mi Play gepresenteerd

In China heeft Xiaomi haar nieuwste smartphone gepresenteerd; de Xiaomi Mi Play. De telefoon dook onlangs al op bij keuringsinstantie en nu is hij dus officieel. De smartphone verschijnt in kleurrijke stijlen, droomblauw, twilight gold en zwart. Het toestel wordt voorzien van een 5,84 inch beeldscherm met Full-HD+ resolutie en een beeldverhouding van 19:9. Aan de bovenzijde van het scherm is de druppel-notch te zien. Hierin zit de 8 megapixel camera.

Xiaomi Mi Play

Aan de achterzijde van de Xiaomi Mi Play vinden we een 12 + 2 megapixel dual-camera, voorzien van kunstmatige intelligentie (AI). Daar vinden we ook de vingerafdrukscanner en de flitser. Xiaomi voorziet de smartphone van 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Er is een MediaTek Helio P35 octa-core processor en een 3000 mAh accu. Deze batterij kan opgeladen worden via de Micro-USB poort. NFC moet op het toestel gemist worden.

De Mi Play draait op Android 8.1 Oreo met de eigen MIUI skin van het bedrijf. Voorlopig is alleen bekend dat de Mi Play uitgebracht wordt in China. Hier krijgt de telefoon een jaar lang 10GB gratis data per maand. Omgerekend krijgt de Xiaomi Mi Play een prijskaartje van 140 euro. Over een Europese release is niks bekend. Eerdere geruchten spraken erover dat het toestel in andere regio’s zou verschijnen onder de naam Xiaomi Redmi 7.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel