Xiaomi presenteert Redmi Go met Android Go: alle details

Xiaomi heeft alle details bekend gemaakt over haar nieuwe Android Go-toestel. Het is de Xiaomi Redmi Go en is het eerste Go-toestel van de fabrikant. De Redmi Go heeft een prijskaartje van 80 euro. Wat krijg je voor dat bedrag?

Xiaomi Redmi Go

De eerste Android Go-smartphone van Xiaomi is een feit, voorzien van Android 8.1 Oreo Go Edition. De Chinese fabrikant heeft de smartphone officieel gepresenteerd. Android Go is een aangepaste versie van Android, bedoeld voor toestellen met minder krachtige hardware. Dit zien we dan ook terug in de specificaties én in de prijs van de Redmi Go. Het toestel gaat namelijk voor 80 euro mee naar huis.

Xiaomi Redmi Go

Voor dit bedrag krijg je een 5,0 inch HD-beeldscherm met daarboven een 5 megapixel front-camera. Er is ondersteuning voor dual-sim, 4G en WiFi 2.4GHz. De smartphone heeft aan de achterzijde een 8 megapixel camera waarmee ook in Full-HD gefilmd kan worden. De Xiaomi Redmi Go wordt aangedreven door een Snapdragon 425 quad-core processor en heeft 1GB RAM-geheugen. Afhankelijk van het model is er 8GB of 16GB beschikbaar aan interne opslagruimte. Dit kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 128GB. Ook is er een 3000 mAh accu.

Xiaomi brengt het toestel in eerste instantie uit in de Filipijnen. Het toestel zou naar verluidt ook in Europa uitgebracht gaan worden. Of Nederland hier ook onder valt, is op dit moment nog niet bekend. De telefoon kost 80 euro en is verkrijgbaar in het zwart en blauw.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel