Xiaomi-submerk Redmi presenteert Note 7 met 48MP camera

Xiaomi’s dochtermerk Redmi heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd. De Redmi Note 7 is de eerste smartphone van het onlangs gepresenteerde submerk van Xiaomi. Het meest opvallend is de 48 megapixel camera.

Redmi Note 7

Onlangs werd bekend dat Xiaomi afscheid nam van de Redmi-lijn. Echter, de modellijn gaat niet weg; Redmi wordt een submerk van Xiaomi. Hierdoor kan het beter de markt benaderen, zo is de redenering achter de splitsing. De eerste smartphone van de Chinese fabrikant is nu officieel; de Redmi Note 7.

Het scherm heeft een grootte van 6,3 inch en biedt een Full-HD+ resolutie. Daarnaast is er een druppel-notch waarin de 13 megapixel front-camera is te vinden. Aan de achterzijde biedt de Redmi Note 7 een 48 megapixel camera met nog een 5 megapixel sensor. Er is een lichtgevoeligheid van f/1.8 en PDAF autofocus met elektrische beeldstabilisatie. De vingerafdrukscanner bevindt zich ook aan de achterkant van de telefoon.

Redmi Note 7

De Redmi Note 7 wordt geleverd met een Snapdragon 660 octa-core processor en 3, 4 of 6GB RAM-geheugen. Daarbij is er 32GB of 64GB opslagruimte en kan dit uitgebreid worden met een geheugenkaart. De smartphone biedt dual-sim ondersteuning, een 4000 mAh accu met Quick Charge 4 en draait op Android 9 Pie met MIUI 10, de eigen skin van Xiaomi. Er is een USB Type-C aansluiting, samen met WiFi 2.4 + 5GHz en een 3,5 mm aansluiting.

Vanaf 15 januari zal de smartphone in China verkocht worden in de kleuren blauw, paars en zwart. De prijs begint bij 999 yuan wat omgerekend zo’n 125 euro is. Hiervoor krijg je de versie met 3GB RAM en 32GB opslag. Voor circa 25 euro meer krijg je de Redmi Note 7 met 4GB RAM en 64GB geheugen. Over de komst van het toestel naar Nederland is niks bekend gemaakt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel