Xiaomi maakt submerk van ‘Redmi’: eerste aankondiging aanstaande

Redmi is een modellijn van Xiaomi, en nu heeft het merk besloten hier een submerk van te maken. Het merk volgt andere fabrikanten met deze strategie, want eerder werd Poco al een submerk van Xiaomi.

Submerk Redmi

Xiaomi heeft Redmi officieel gelanceerd als submerk. Dit heeft de fabrikant bekend gemaakt op haar eigen site. Redmi is geen onbekende naam binnen de Chinese fabrikant. Het is een modellijn van Xiaomi waaronder verschillende toestellen uitgebracht werden. De fabrikant zal nu de toestellen onderscheiden zonder de naam Xiaomi hierbij te gebruiken.

Een eerder submerk van Xiaomi was Poco, dat direct goed in de smaak viel met de Pocophone F1. Deze smartphone is ook in ons land verkrijgbaar. Met het uitbrengen van een nieuw submerk volgt het de stappen van verschillende andere fabrikanten. Huawei wil met Honor een ander segment benaderen, maar werken toch (zeer) nauw samen. Redmi moet zich richten op het mid-end segment met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Redmi 10 januari

Eerder gingen al berichten over een toestel van Xiaomi met een 48 megapixel camera. Als we afgaan op een teaser van het bedrijf, dan staat in China op 10 januari een persconferentie gepland. Hier zal een smartphone aangekondigd worden, onder merknaam Redmi met een 48 megapixel camera. Dit zien we terug in de spiegeling van de letters. Of de toestellen van Redmi ook via de officiële wegen in Nederland verkocht gaan worden is niet bekend vooralsnog.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel