Mint Browser: snelle lichtgewicht browser van Xiaomi voor iedereen

Xiaomi heeft in de Google Play Store haar eigen Mint Browser uitgebracht. Deze internetbrowser voor Android moet een snelle en goede gebruikerservaring geven. Daarbij is de Mint Browser slechts 10MB groot en is het van verschillende functies voorzien.

Mint Browser

Xiaomi is niet alleen bekend van de verschillende smartphones en andere apparaten. Het bedrijf heeft ook enkele applicaties die je kunt gebruiken op je Android-toestel. Aan keuze voor een browser is in de Play Store geen gebrek. Denk aan Chrome, Opera, Firefox, Dolphin, Edge en nog een aantal. Daar komt Xiaomi met haar Mint Browser nu bij. Deze browser moet een lichtgewicht zijn en voorzien zijn van een vriendelijke gebruikerservaring.

Met een grootte van slechts 10MB is de applicatie absoluut een lichtgewicht. De telefoon heeft daarbij ook een startscherm die je snel naar je favoriete websites en pagina’s laat navigeren. Er is ook integratie van Voice Search, waarmee je direct een zoekopdracht kunt uitvoeren vanaf het startscherm. Er is (net als bij Opera) een optie aanwezig waarmee je kunt aangeven het dataverbruik te willen verminderen, en ook is er een incognito-modus. De speciale nachtmodus laat je nog prettiger content lezen en bezoeken, zonder dat daarbij de vormgeving van de website vervelend op de schop gaat.

Xiaomi’s Mint Browser kun je gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel