Opera 44 voor Android verschenen: nieuw design en verbeteringen voor browser

Opera is een bekende browser voor verschillende platformen en is bijvoorbeeld een goed alternatief voor Chrome. De Android-app is voorzien van een update en brengt ons bij Opera 44, met verbeteringen en een nieuw design.

Opera 44 voor Android

De Android-app van de browser Opera is voorzien van een update. Hiervoor heeft het bedrijf enkele verbeteringen doorgevoerd. We zien als eerst in Opera 44 een nieuw design. Net als bij Chrome vinden we op het startscherm de headlines uit het nieuws. Tevens vinden we hier snelkoppelingen naar onze favoriete websites. Het overzicht met nieuws is naar eigen hand te personaliseren. Door te swipen over de artikelen kun je door de categorieën switchen.

In Opera 44 vinden we nog andere verbeteringen. Door op het Opera-icoontje te tikken kun je snel een aantal instellingen aanpassen. Denk aan het blokkeren van advertenties; echter kan het hierdoor ook zijn dat bepaalde content verborgen wordt. Tijdens het gebruik van de browser vallen verschillende animaties op die de app een strak effect meegeven. Vanuit het tabblad-venster vind je mogelijkheden om ook in te loggen met bijvoorbeeld Google-, Facebook- of e-mail-account en zo bladwijzers, tabs en snelkiezers te synchroniseren.

Opera 44 brengt ook nog een X aantal andere verbeteringen. We hebben de changelog van de update hieronder voor je neergezet;

  • New, fresh UI for phones and tablets
  • Ad-blocker improvements
  • Desktop site switch in the page menu
  • VKontakte social login
  • Media notification bug fixes
  • Sound and video fixes

De update is vanaf nu beschikbaar via de Google Play Store. Hiervoor hoef je alleen maar op de onderstaande button te klikken/drukken. Welke browser gebruik jij het liefst op je Android-toestel?

Opera-browser met VPN
Opera-browser met VPN
Ontwikkelaar: Opera
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel