YouTube Rewind 2019: dit was het meest populair op video

Ieder jaar deelt YouTube haar eigen jaaroverzicht in YouTube Rewind. Vorig jaar sloeg het bedrijf de plank gigantisch mis met de Rewind van 2018, doet die van 2019 het beter?

YouTube Rewind 2019

Het is de maand van de lijstjes en overzichten. En wees gerust, ook DroidApp zal daar later deze maand aan meedoen. Gisteren verscheen al Spotify Wrapped waarbij je je eigen muziekoverzicht van het afgelopen jaar en decennium krijgt te zien, en ook was er het Spotify Jaaroverzicht van 2019. Nu is YouTube er met de Rewind-video.

Vorig jaar verscheen YouTube Rewind 2018, en dat eindigde niet helemaal zoals verwacht. Met een stortvloed aan kritiek en enorm veel dislikes probeert de videodienst het nu opnieuw. In YouTube Rewind 2019 zien we een filmpje van een ruime 5 minuten met alle hoogtepunten van het afgelopen jaar. Er wordt aan het begin ook nog even teruggeblikt op de video van vorig jaar, waarbij het reageert op de kritiek op de vorige video.

De video’s worden weer onderverdeeld in een hoeveelheid categorieën. Denk aan de filmpjes met de meeste likes, populairste muzieknummers en de meest bekeken vloggers. We zien onder andere de Nederlandse Nikkie de Jager, van NikkieTutorials.

Of deze video beter is dan de vorige, dat valt te betwijfelen. De stand op moment van schrijven is een voorsprong voor de dislikes. 2 miljoen dislikes, 1 miljoen likes. De YouTube Rewind 2019 video kun je hieronder bekijken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel