De 5 meest onmisbare apps van 2014 volgens Erik

In de laatste week van 2014 lichten de schrijvers van DroidApp, vijf applicaties uit die zij het afgelopen jaar als onmisbaar hebben beschouwd. Schrijver Erik Lodewijks licht in dit overzicht zijn vijf onmisbare Android-apps uit.

Vijf onmisbare applicaties van 2014. Gisteren het eerste lijstje gelezen van Willem. Interessante apps, enkele ga ik zeker nog een keer proberen. Nóg interessanter vond ik de conclusie dat iedereen zijn smartphone anders gebruikt… Van de geïnstalleerde apps op mijn telefoon, heb ik er vijf uitgelicht die voor mij het afgelopen jaar onmisbaar waren.

Twitter voor Android

twitterZonder enige twijfel. Mijn contact met vrienden en bekenden. Mijn nieuwsbron. Het allerlaatste nieuws als eerste in mijn timeline. De eerste app die ik open en de laatste die ik sluit.

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+

Swype

swypeBijna had ik ‘m overgeslagen omdat hij zo vanzelfsprekend voor mij is. Ik kan niet zonder. Ik ben veel onderweg en even snel ergens op reageren is zo makkelijk met Swype. Je houdt er van of je vindt het niks. Ik hou er van…

Swype Keyboard
Swype Keyboard
Prijs: € 1,09+

YouTube

youtubeIn de woonkamer staat YouTube eigenlijk altijd aan. Een ongelofelijke bron van concert registraties waar je U tegen zegt. Freek Vonk, muziekvideo’s van top 40 liedjes waarbij onze dochters dan de dansjes na proberen te doen… <3

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Spotify

spotifyOn the go of thuis in de badkamer via mijn Bluetooth speakertje, ik krijg jeuk als ik geen Spotify in de buurt heb. Voor 2015 voorzie ik een overstap naar Google Play Music. Dat heeft niets met Spotify te maken, maar alles met de integratie van YouTube Music Key met Google Play Music, waar ik veel van verwacht.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

WhatsApp

whatsappOok al zo vanzelfsprekend. Behoeft ook geen verdere uitleg lijkt mij. Iedereen heeft het, iedereen gebruikt het.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Een overzicht met daarin 5 apps. ‘Ooooowww dat doe ik wel even…’ maar dat valt dan toch nog tegen. Met uitzondering van YouTube heb ik geen Google-apps vermeld, omdat die pre-installed met je toestel komen. YouTube neemt echter zo’n prominente plek in dat ik die wel moest vermelden.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel