YouTube Music Key: nieuwe muziekdienst officieel gelanceerd

Google heeft een nieuwe muziek streamingdienst aangekondigd; YouTube Music Key. De dienst wordt al lange tijd verwacht, en vandaag is het dan zover. De dienst is vanaf vandaag al beschikbaar in Nederland en duikt op in de YouTube-app.

Muziek luisteren kan voortaan via YouTube, zonder advertenties met het nieuwe YouTube Music Key. De dienst is vandaag officieel aangekondigd door Google en zal ook een abonnementservice kennen waar (uiteraard) voor betaalt dient te worden.

youtube_music_key

In de YouTube app krijg je als je de app opstart, nu een melding dat je muziek kunt luisteren via de app. YouTube zal je hiervoor een aantal afspeellijsten tonen met muziek. Deze afspeellijsten worden samengesteld aan de hand van eerder beluisterde muziek en de trends op YouTube.

Prijzen YouTube Music Key

De prijs van een abonnement zal op dit moment op 7,99 dollar per maand liggen. Voor dit bedrag kan je volledige albums beluisteren, muziek afspelen op de achtergrond, offline video’s bekijken en krijg je geen advertenties te zien.

Google Play Music All Access en Music Key

Wanneer je een abonnement hebt lopen op de muziekdienst Google Play Music All Access van Google, zal je direct ook toegang krijgen tot YouTube Music Key. Hier hoef je dus niet extra voor te betalen.

Beta

Op dit moment is YouTube Music Key nog niet openbaar beschikbaar. Een kleine groep krijgt toegang tot de nieuwe app met het nieuwe YouTube Music Key. Om je aan te melden en kans te maken om er toe toegang te krijgen, klik hier. (door de drukte kan het zijn dat de link niet goed werkt).

Lees ook

Reageer op dit artikel