Facebook: sorteren op meest recente berichten

Sinds de laatste update van de Facebook-app voor Android worden berichten in de tijdlijn weergegeven in een willekeurige volgorde. Echter willen veel mensen de berichten toch juist gesorteerd hebben op het nieuwste bericht bovenaan. Via een omweg is dit toch mogelijk.

Facebook heeft haar Android-app flink onder handen genomen. Leuk, maar hierdoor is het allemaal wel even zoeken waar alles nu onder is geplaatst. Facebook heeft in onze ogen de plank misgeslagen door de functie om berichten op tijd van plaatsen te sorteren, ergens te verstoppen.

Berichten die op het sociale netwerk zijn geplaatst worden nu in een willekeurige volgorde geplaatst. Zogenoemde topverslagen, worden gesorteerd op een door Facebook bepaalde volgorde. Met onderstaande stappen is het mogelijk om de berichten weer op ‘meest recent’ te sorteren.

  1. Ga in de Facebook-applicatie naar het meest rechter-tabblad; met de drie streepjes.
  2. Ga vervolgens naar het onderdeel ‘feeds, daar vind je het kopje ‘meest recent’. Wanneer je dit ziet, druk hierop, en je ziet de berichten gesorteerd op volgorde van meest recent.
  3. Scroll naar beneden naar het kopje ‘Help en Instellingen’.
  4. Bij ‘Help en Instellingen’ druk je op Favorieten bewerken. Zo, krijg je sneller toegang tot de berichten die gesorteerd zijn op de tijd van plaatsing.
  5. Je ziet voor ‘meest recent’ een sterretje, wanneer het sterretje blauw wordt, heb je in het vervolg weer sneller toegang tot de meest recente berichten. Je kan door op het laatste tabblad te klikken, bovenaan in beeld snel naar het nieuwsoverzicht met meest recente berichten gaan.

Helaas is er geen gemakkelijkere weg om berichten te sorteren op meest recent. We hebben berichten binnen gekregen, dat niet bij iedereen de optie ‘meest recent’ wordt weergegeven. Wat hiervan de oorzaak is, is niet bekend. Volgens bronnen zou dit te maken hebben met de advertentie-inkomsten van Facebook.

 

Lees ook

Reageer op dit artikel