Bendgate: hoe snel buigen de Galaxy S6 Edge en One M9?

Vorig jaar kwam onder andere de iPhone 6 in het nieuws door de zogenoemde bendgate. Het toestel zou zich wel erg gemakkelijk laten buigen. In een nieuwe bendgate-test worden de Samsung Galaxy S6 Edge en de HTC One M9 op de proef gesteld.

Bendgate

De Apple iPhone 6 kwam vorig jaar in het nieuws door de bendgate, waarbij het toestel op een toch wel vrij eenvoudige manier kon buigen. In september werd een bendgate-test uitgevoerd waarbij niet de iPhone 6 het meest kromtrok, maar vooral de HTC One M8 het zwaar te verduren kreeg.

In een nieuwe test, uitgevoerd door SquareTrade (aanbieder van smartphone verzekeringen in Amerika) zijn de HTC One M9 en de Samsung Galaxy S6 Edge getest op hoe snel de toestellen buigen. Voor de test zijn zogenoemde ‘BendBots’ gebruikt. Dit type robot zou kunnen detecteren hoeveel druk een smartphone aankan, voor het breekt of buigt. SquareTrade benadrukt daarbij dat de krachten die gesimuleerd worden gelijk zijn aan de druk die vrijkomt als een persoon op een smartphone gaat zitten.

In de video is te zien dat bij omgerekend 54 kilogram (120 pounds) de HTC One M9 het begeeft. Daarbij heeft de One M9 als nadeel dat de power-button in het midden van het toestel is geplaatst. Hierdoor is het toestel bij het breken van de power-button niet meer bruikbaar. De Samsung Galaxy S6 Edge begon bij omgerekend 50 kilogram (110 pounds) te buigen. Daarbij begon ook het glas van de Samsung Galaxy S6 Edge al te barsten en te verbrijzelen.

via Techradar

Lees ook

Reageer op dit artikel