De 5 beste smartphones tot 150 euro (11/2019)

Smartphones zijn er in vele soorten, maten en prijzen. Ben je op zoek naar de beste smartphone tot 150 euro, dan ben je hier aan het goede adres. We geven in dit artikel onafhankelijk advies.

Beste smartphone tot 150 euro

Op DroidApp hebben we dagelijks te maken met een groot aantal verschillende smartphones, in alle prijsklassen. Als je op zoek bent naar een nieuw toestel, maar door de vele bomen het bos niet meer ziet, kan DroidApp je helpen. Misschien gelijk leuk voor pakjesavond voor onder de kerstboom?

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van de beste smartphones tot 150 euro. Waar moet je op letten en wat zijn de positieve punten van een telefoon?

Onder elke telefoon hebben we een toestelbox geplaatst. Hiermee navigeer je direct naar de toestelpagina. Hier vind je alle specificaties en actuele prijzen.


Samsung Galaxy A10

Samsung Galaxy A10

De Samsung Galaxy A10 is een instapper van Samsung’s A-serie. De smartphone heeft een 6,2 inch HD+ beeldscherm met notch, 3GB RAM en 32GB uitbreidbare opslagruimte. Er is een 13MP camera, 3400 mAh accu en octa-core processor. Prima specificaties voor een nette prijs, al ontbreekt een vingerafdrukscanner, en die kan best weleens van pas komen. Wel is het een wat grotere telefoon.

Prijs ligt rond de 140-150 euro. Je kunt de Samsung Galaxy A10 kopen bij Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, Belsimpel en Mobiel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Nokia 4.2 review

Nokia 4.2

In onze Nokia 4.2 review waren we al goed te spreken over de betaalbare smartphone. Een erg positief punt is de aanwezigheid van Android One. Hierdoor ben je drie jaar verzekerd van beveiligingsupdates en twee jaar van Android-updates. Er is een Snapdragon 439 octa-core processor, 3GB RAM en 32GB uitbreidbaar geheugen. De 13MP + 2MP dual-camera levert prima plaatjes af en we weten uit ervaring dat de 3000 mAh accu erg netjes werk levert.

De Nokia 4.2 kost je ongeveer 150 euro. Je kunt de Nokia 4.2 kopen bij Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, Belsimpel en Mobiel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Moto E6 Plus

Moto E6 Plus

Motorola kondigde onlangs de Moto E6 Plus aan, een smartphone met een prima prijs-kwaliteitverhouding. We zullen er gelijk maar bijzeggen, hij is ongeveer 5-10 euro duurder (160 euro) maar voor dat geld krijg je wel een prima toestel. Er is 6GB RAM en 64GB uitbreidbare opslagruimte. Tevens heeft het toestel een 6,1 inch scherm, een dual-camera en 3000 mAh accu. Nadeel is dat het toestel afgaande op eerdere berichten, geen update zal krijgen naar Android 10.

De Moto E6 Plus kost ongeveer 150 euro en is te koop bij: Bol.com, Coolblue, Mobiel en Belsimpel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Alcatel 1S design

Alcatel 1S

Alcatel wist in onze Alcatel 1S review ons erg te overtuigen. De betaalbare, iets minder grote smartphone is van alle gemakken voorzien; heeft een 5,5 inch HD+ beeldscherm, 3GB RAM, 32GB geheugen dat je uit kunt breiden en een aardige 3060 mAh accu. Ook een vingerafdrukscanner is aanwezig en reageert goed. Vanuit de doos draait het toestel op Android Pie, Alcatel belooft twee jaar beveiligingsupdates. Ook is er een dual-camera op de Alcatel 1S en een SC processor.

De Alcatel 1S kost 100 euro en kun je kopen bij Bol.com, MediaMarkt en Belsimpel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Moto G7 Play

Moto G7 Play

Motorola heeft in het portfolio ook nog de Moto G7 Play staan. Dit toestel biedt een 5,7 inch HD+ beeldscherm, heeft een Snapdragon 632 octa-core processor en 3000 mAh accu. Net als bij de Moto E6 Plus heb je de handige Moto Actions zodat je bijvoorbeeld met het toestel kunt schudden om de zaklamp in te schakelen. Over het updatebeleid is er onzekerheid; afgaande op eerdere berichten zou de Moto G7 Play nog wel de update naar Android 10 moeten krijgen. Of dat in de praktijk gebeurt is afwachten.

De Moto G7 Play kost rond de 130 euro en is verkrijgbaar bij Coolblue, Belsimpel, Mobiel, Bol.com.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Welke kiezen?

Als je een toestel in deze prijsklasse wilt kiezen, zouden wij gaan voor de Nokia 4.2. Een erg fijn toestel dat goed presteert en je bent ook nog jarenlang zeker van updates. Mocht je geen waarde hechten aan de vingerafdrukscanner, dan kan de Galaxy A10 ook een interessante optie zijn. Wil je zo goedkoop mogelijk een goede smartphone scoren, dan kan je niet om de Alcatel 1S heen. De Motorola’s zijn erg onzeker als het gaat om updates.

Ben je bereid een paar tientjes meer neer te leggen, lees dan ook ons overzicht met de beste smartphones tot 200 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel