Google gaat je helpen met keuze voor nieuwe smartphone

Google heeft een nieuwe suggestie-tool uitgebracht die consumenten moet gaan helpen bij het kiezen van een nieuwe smartphone. De tool heeft de naam Which phone? meegekregen en laat je een aantal stappen doorlopen. Anno 2015 is het aanbod smartphones met Android namelijk gigantisch en kan je wel wat hulp gebruiken.

Smartphone suggestie tool

Google heeft vannacht een nieuwe functie toegevoegd aan de website van Android. De ‘Which Phone? tool’ gaat je helpen bij het kiezen van een nieuwe smartphone. De nieuwe tool is een handig hulpmiddel bij het kiezen van een nieuw toestel. Tegenwoordig zien we door de bomen het bos niet meer en heeft elke smartphone een eigen specifieke key-feature.

Android smartphone suggestie tool

Aan de hand van twaalf punten wordt een smartphone advies voor je gegenereerd. Maak je graag foto’s, luister je vaak muziek, hou je van gamen, wil je fit blijven of wil je vooral de smartphone gebruiken om te bellen. Vervolgens zal de tool doorvragen over hoeveel foto’s je per week maakt. Alle ingevulde punten samen laten uit de suggestie-tool een aantal smartphones rollen.

Handig om te weten is dat deze tool in eerste instantie voor de Amerikaanse markt gelanceerd is. Je moet in een volgende stap kiezen voor een Amerikaanse provider zoals AT&T en Verizon of je kan ‘ik kies later’ selecteren. Het advies neemt dus ook toestellen mee die hier niet verkrijgbaar zijn en zal toestellen die niet in Amerika beschikbaar zijn juist niet laten zien.

Android smartphone suggestie tool

Twijfel je ook nog over de keuze van je smartphone? Bekijk dan hier de Android smartphone suggestie tool. Mocht je er alsnog niet uitkomen, lees dan het laatste Android nieuws rondom toestellen op DroidApp.

Lees ook

Reageer op dit artikel