LG gaat Stagefright-patch uitbrengen voor nieuwe toestellen

LG heeft tegenover DroidApp laten weten dat het bezig is met patches naar aanleiding van het Stagefright-lek. Eerder wist Google te melden dat het haar update-beleid aan zal gaan passen en ook Samsung gaat de update-rondes herzien.

LG: Stagefright

Eind juli kwam het nieuws naar buiten dat er een groot MMS-lek zit in Android. Het zogenoemde Stagefright lek treft vrijwel alle Android-smartphones en kan daardoor voor grote problemen zorgen. Vorige week werd bekend dat Google haar update-beleid aan gaat passen en ook Samsung is aan het inventariseren met de mogelijkheden. LG is een interessante speler op de smartphone-markt met onder andere de LG G4, LG G3 en eerder ook de LG G2.

LG G4

DroidApp heeft LG Benelux om een reactie gevraagd naar aanleiding van alle zorgen rondom het grote lek. Tegenover DroidApp laat LG het volgende weten:

‘LG is op de hoogte van het probleem en heeft inmiddels patches voor de meeste toestellen ontvangen. De update wordt zo snel mogelijk uitgerold bij alle nieuwe LG smartphones. We blijven de situatie monitoren, en geven zo binnenkort een update met de exacte toestellen die de update ontvangen.’

Uit de reactie van LG Benelux wordt dus niet aangegeven om welke toestellen het gaat. Uiteraard zal hier de LG G4 tussen zitten. Verder verwachten we ook de patch voor de vlaggenschepen LG G3, LG G Flex 2 en misschien ook de LG G2. Of andere modellijnen van LG voorzien zullen worden van de patch is niet bekend. Evenmin is bekend of LG net als Samsung en Google haar top-smartphones elke maand zal gaan voorzien van een update.

Wanneer er meer bekend is over de patch, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel