T-Mobile staakt per direct ondersteuning MMS door Stagefright-lek

Telecomprovider T-Mobile is per direct gestopt met het ondersteunen van MMS-diensten. Dit alles heeft te maken met het grote Stagefright-lek waarbij vrijwel alle Android-smartphones overgenomen kunnen worden.

T-Mobile MMS

De Nederlandse telecomprovider T-Mobile is per direct gestopt met het ondersteunen van MMS-diensten en MMS-berichten. In Duitsland en andere landen waar moederconcern Telekom actief is, werd ook al de ondersteuning voor multimediaberichten gestopt. De reden hiervan is het grote Android-lek genaamd Stagefright.

T-Mobile klanten krijgen voorlopig niet het originele MMS-bericht binnen, maar zullen een SMS-bericht krijgen met daarin een link naar een webpagina. Hiermee wordt voorkomen dat een besmette video automatisch op de smartphone wordt geladen waarbij er misbruik wordt gemaakt van het lek.

De provider zal de staking van de ondersteuning niet permanent doorzetten. Zodra er een patch voor het gevoelige lek uit is gebracht door Google en fabrikanten, zal T-Mobile de MMS-diensten weer gaan ondersteunen. Wanneer dit gaat gebeuren, is niet bekend. Het is goed mogelijk dat dit nog lang op zich laat wachten. Toestellen die nog veel gebruikt worden, en niet meer van updates worden voorzien, zullen nog steeds kwetsbaar blijven, zo meldt Tweakers. Een voorbeeld hiervan is de Samsung Galaxy S III.

Google en Samsung hebben deze week bekend gemaakt dat het update-beleid aangepast zal gaan worden, naar aanleiding van dit lek. Andere smartphone-fabrikanten zullen hierna ook vermoedelijk hun updates hierop aanpassen, zo is de verwachting. Gisteren bespraken we de app Stagefright Detector, waarmee je kunt controleren of jouw toestel gevaar loopt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel