Preview en video: Nokia 8.1 – onze eerste indruk

Nokia slaat met de 8-serie een nieuwe weg in. Geen high-end toestel meer, maar wel een uitgebreid mid-end device. Dit zien we terug in de Nokia 8.1. DroidApp heeft het toestel enige tijd in bezit en we delen hier onze eerste ervaring.

Nokia 8.1 preview

Nokia presenteerde begin december een aantal nieuwe smartphones. Dit waren de Nokia 5.1 Plus, Nokia 3.1 Plus en de Nokia 8.1. Alle drie zijn ze inmiddels verkrijgbaar in Nederland. De Nokia 8.1 hebben we nu enkele weken in bezit en we delen in dit artikel onze eerste bevindingen van deze stijlvolle smartphone.

Nokia 8.1

De Nokia 8.1 heeft een 6,18 inch Full-HD+ beeldscherm. Hoewel er een notch aanwezig is, kan deze niet ingeschakeld worden vreemd genoeg. Waarschijnlijk brengt Nokia later nog een update uit waarmee dit mogelijk; nu blijft het één zwarte balk, ook prima. De Snapdragon 710 processor voert taken razendsnel uit en ook de 3500 mAh accu doet het goed. De camera lijkt ook prima zijn werk te doen. In onze uitgebreide Nokia 8.1 review die binnenkort verschijnt, zullen we dieper op de telefoon ingaan, en nemen we hem ook mee naar een concert.

Onze eerste indruk van de Nokia 8.1 is positief. Hij is zeer glad en glijdt makkelijk ergens van af. Android One is een sterke eigenschap en de prijs is schappelijk met 399 euro. Jammer is dat gezichtsherkenning ontbreekt.

De Nokia 8.1 is vanaf nu te koop in Nederland voor 399 euro bij;

Update: de Nokia 8.1 review staat inmiddels online.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel