Nokia 8.1 aangekondigd voor Nederland: samen met 3.1 Plus en 5.1 Plus

HMD Global heeft zojuist de Nokia 3.1 Plus, Nokia 5.1 Plus en Nokia 8.1 aangekondigd voor de Benelux. Dit betekent dat we de smartphones ook in Nederland te zien krijgen. De Nokia 8.1 is de opvolger van de Nokia 8 die eerder werd uitgebracht door het Finse bedrijf.

Nokia 8.1 aangekondigd

Zojuist heeft HMD Global drie smartphones gepresenteerd die allen naar ons land zullen komen. Het bedrijf haalt het doek van de Nokia 3.1 Plus, Nokia 5.1 Plus en Nokia 8.1. Voor die laatste is het meest interessant. DroidApp wist van de week te melden dat de 3.1 Plus en 5.1 Plus naar Nederland zouden komen. De informatie hierover wordt nu bevestigd door Nokia, met aanvullende informatie. We zetten alle informatie op een rij.

Nokia 3.1 Plus

Nokia 3.1 Plus

De Nokia 3.1 Plus is voorzien van een 6,0 inch HD+ beeldscherm, waarboven een 8 megapixel front-camera is geplaatst. Het toestel krijgt een 13MP + 5MP dual-camera mee en een MediaTek Helio P22 octa-core processor. Aan boord is ook een 3500 mAh krachtige accu en heb je ook toegang tot NFC. Het uit aluminium vervaardigde toestel komt in januari 2019 naar Nederland voor een prijs van 199 euro. De Nokia 3.1 Plus komt alleen in het blauw beschikbaar.

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

De Nokia 5.1 is al langer op de markt en de 5.1-familie krijgt uitbreiding met de Nokia 5.1 Plus. De smartphone heeft een MediaTek Helio P60 octa-core processor, een 13MP + 5MP dual-camera en ondersteuning voor NFC. Daarbij heeft het toestel een 5,8 inch display met HD+ resolutie. De smartphone wordt geleverd met een 3060 mAh accu. Net als de Nokia 3.1 Plus is ook de 5.1 Plus voorzien van Android 8.1 Oreo met Android One. De update naar Android Pie zal uiteraard beschikbaar komen voor de telefoons.

De Nokia 5.1 Plus heeft een prijskaartje van 249 euro en is vanaf nu beschikbaar in de kleuren Gloss Black, Gloss White en Gloss Midnight Blue.

Nokia 8.1

Nokia 8.1

Daar is hij dan; de Nokia 8.1, de opvolger van de Nokia 8. Dit is het toestel dat eerder werd gepresenteerd in China onder de naam Nokia X7, dat is dus niet de Nokia 7.1 Plus. De smartphone kent een stijlvol design met een 6,18 inch Full-HD+ edge-to-edge display. Hierdoor heeft het toestel een erg groot beeldscherm met nauwelijks zichtbare randen. De telefoon is voorzien van een Snapdragon 710 processor, 64GB opslagruimte en 4GB aan RAM-geheugen. Nokia levert de 8.1 met een 12MP + 13MP dual-camera en 20 megapixel front-camera. De accu heeft een capaciteit van 3500 mAh en er is ook een 3,5 millimeter aansluiting aanwezig. HMD Global installeert direct Android Pie voor je op de Nokia 8.1, waarbij ook dit toestel is voorzien van Android One.

Vanaf januari 2019 is de Nokia 8.1 leverbaar met een prijskaartje van 399 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren Blue/Silver, Steel/Copper en Iron/Steel. Alle details van de verschillende smartphones hebben we voor je verzameld op de toestelpagina’s. Deze bereik je via onderstaande buttons.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel