Nokia 7.1 Plus (ofwel Nokia X7) gepresenteerd: opvolger voor Nokia 7 Plus

HMD Global heeft de nieuwe Nokia X7 aangekondigd, het gaat om het toestel dat ook wel door het leven zal gaan als de Nokia 7.1 Plus. De smartphone volgt hiermee de populaire Nokia 7 Plus op die net als de opvolger is voorzien van Android One.

Nokia X7 officieel

De opvolger van de Nokia 7 Plus is officieel, althans in China. HMD Global heeft daar het doek van de Nokia X7 gehaald. Net als andere modellen zoals de X6 die 6.1 Plus heet en de X5 die in andere landen 5.1 Plus heet, zal dit toestel in verschillende regio’s uitgebracht worden onder de naam Nokia 7.1 Plus. De smartphone kent verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, dat al een geweldig toestel was voor een nette prijs; zo schreven we in onze Nokia 7 Plus review.

Nokia X7 7.1 Plus

De Nokia 7.1 Plus heeft een 6,18 inch Full-HD+ beeldscherm met een notch aan de bovenkant van het scherm. HMD Global belooft 500 nits helderheid voor een goede afleesbaarheid, ook als de zon schijnt. Er is een Snapdragon 710 processor met 4GB RAM en 64GB opslagruimte of een variant met 6GB RAM en 128GB geheugen. Vanuit de doos draait het toestel op Android 8.1 Oreo, maar de update naar Pie is al bevestigd.

Aan de achterzijde is de Nokia voorzien van een dual-camera met 12MP+13MP sensoren, een diafragma van f/1.8-f/2.4 en ook optische beeldstabilisatie is aanwezig. Aan de voorzijde is een 20 megapixel front-camera geplaatst en deze moet vooral in de avonduren (nog) betere foto’s maken. HMD Global voorziet de smartphone van een 3500 mAh accu welke middels de 18W snellader in 30 minuten voor de helft opgeladen kan zijn. Er is een 3,5 millimeter aansluiting, USB Type-C poort en ondersteuning voor dual-sim.

Nokia X7 7.1 plus

In China verschijnt de Nokia X7 op de markt voor een prijs van omgerekend zo’n 215 euro voor de versie met 4GB/64GB. Dit is een bedrag zonder belastingen en heffingen. Wanneer we het toestel in Nederland kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk zal de telefoon op de markt gebracht worden voor een bedrag van 350-400 euro, net als de huidige Nokia 7 Plus die voor 399 euro op de markt kwam, en ook dat is nog altijd een erg interessant toestel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel