Nokia presenteert nieuwe instapper: Nokia 3.1 Plus

Waar vorige week nog de Nokia 7.1 werd aangekondigd, is het nu de beurt aan een nieuwe instapper. HMD Global heeft zojuist de Nokia 3.1 Plus aangekondigd, met nette specificaties.

Nokia 3.1 Plus

HMD Global heeft zojuist tijdens een nieuwe persconferentie een nieuwe smartphone onthuld. Het is de Nokia 3.1 Plus, een smartphone die op de markt gebracht wordt als uitbreiding op de eerder verschenen Nokia 3.1.

Het toestel krijgt een 6,0 inch HD+ display mee met een 18:9 beeldverhouding. Aan boord van het toestel is een MediaTek Helio P22 octa-core processor met een maximale kloksnelheid van 2.0 GHz. Er is 2GB/3GB RAM-geheugen en 16GB/32GB opslagruimte wat uitbreidbaar is met een geheugenkaart.

Nokia 3.1 Plus

De Nokia 3.1 Plus wordt geleverd met een Micro-USB poort, 2.4 GHz WiFi-ondersteuning en in verschillende markten met NFC. Tevens levert Nokia het toestel met een 13MP + 5MP dual-camera en een 8 megapixel front-camera. Aan de achterzijde bevindt zich een vingerafdrukscanner. De accu van de Nokia 3.1 Plus heeft een capaciteit van 3500 mAh.

HMD Global levert de Nokia 3.1 Plus uiteraard met Android One, zodat je lange tijd gegarandeerd bent van updates. Wanneer het toestel uitkomt, draait hij nog wel op Android Oreo. Het is niet bekend wanneer Pie uitgebracht wordt voor de telefoon.

Er is wel een kanttekening, het toestel is voorlopig alleen voor India gepresenteerd. Daar ligt het toestel vanaf 19 oktober in de winkel voor een prijs van omgerekend zo’n 135 euro (zonder belastingen en heffingen). Er is niets bekend gemaakt over een Europese release. In Aziatische landen bracht HMD Global al eerder toestellen uit die we hier nog altijd niet hebben gezien, denk aan de Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus. Wel krijgen we binnenkort de Nokia 7.1 in Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel