Nokia 8.1 foto’s en marketingmateriaal opgedoken: de opvolger van de Nokia 8

HMD Global zal binnenkort de Nokia 8.1 aankondigen. De smartphone zal de opvolger worden van de Nokia 8, die erg succesvol was voor het bedrijf. Inmiddels wordt duidelijk dat dit het toestel is, die eerder onder de naam Nokia X7 is gepresenteerd in China. Wat kunnen we verwachten?

Nokia 8.1 gespot

De Nokia X7 (ofwel Nokia 7.1 Plus) werd eerder in China gepresenteerd, en het lijkt erop dat HMD Global dit toestel onder de naam Nokia 8.1 uitbrengt in andere regio’s. De kans is aannemelijk dat we dit toestel ook in ons land gaan zien, aangezien de Nokia 6.1 en Nokia 7.1 ook in ons land te koop zijn. De verwachting is daarbij dat het toestel officieel aangekondigd wordt op 5 december, wanneer HMD Global een persconferentie heeft.

Nokia 8.1

De Nokia 8.1 zal dus nauwelijks verschillen met de Nokia X7. Het toestel zal de huidige Nokia 8 opvolgen, die al weer een tijdje meegaat. De smartphone krijgt een 6,18 inch display met een resolutie van 2246 x 1080 pixels en een notch. Daarbij heeft de smartphone een Snapdragon 710 octa-core processor, aangevuld met 4GB/6GB aan RAM en 64GB/128GB aan opslagruimte. Aan boord van de nieuwe Nokia 8.1 is een 3400 mAh accu.

Nokia 8.1 slide

De telefoon komt beschikbaar in de kleuren rood, zilver en blauw, al kan dit per regio verschillen. Aan de voorzijde beschikt de Nokia over een 20 megapixel front-camera, terwijl aan de achterkant een 13MP + 12MP dual-camera geplaatst is. Uiteraard is de Nokia 8.1 voorzien van Android One, daar waar de huidige Nokia 8 dat nog niet is.

Zodra er meer bekend is over de Nokia 8.1 houden we je uiteraard op de hoogte!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel