Nokia 8.1 gespot; nieuw toestel met Snapdragon 710

Nokia werkt aan een opvolger voor de Nokia 8. Het toestel komen we tegen in een benchmark. Het toestel krijgt de naam Nokia 8.1. Wat kunnen we van het toestel verwachten?

Nokia 8.1 opgedoken

HMD Global brengt een nieuwe versie uit van de Nokia 8. Het is nog één van de weinige toestellen die nog geen directe opvolger heeft gekregen. De Nokia 8 Sirocco was namelijk een uitbreiding op het portfolio, maar geen opvolger voor de Nokia 8.

De Nokia 8.1 is nu dus gespot in een benchmark waaruit duidelijk kan worden dat het toestel onderweg. Als we afgaan op de specificaties in de benchmark krijgt de telefoon een Qualcomm Snapdragon 710 octa-core processor met een rekensnelheid van 1.7 GHz. Ook zal er 4GB RAM-geheugen aanwezig zijn bij de Nokia 8.1. Vanuit de doos draait de telefoon op Android 9 Pie. Dit duidt niet op een high-end phone maar eentje uit het mid-end segment.

Nokia 8.1 benchmark

Het is niet bekend wanneer de telefoon aangekondigd zal worden. We wachten ook nog altijd met smart op de Nokia 9, maar deze wordt mogelijk pas in februari verwacht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel