‘Nokia 8 (2018) en Nokia 9 worden in januari aangekondigd door HMD Global’

HMD Global zou in januari een persconferentie gepland hebben staan voor de aankondiging van twee nieuwe Nokia-smartphones. Het gaat om Android-toestellen van Nokia, waaronder de Nokia 9. Daarnaast gaan er berichten over de Nokia 8 (2018), een nieuwe editie van de ‘8’ dus voor het nieuwe jaar. Wat kunnen we verwachten?

Nokia aankondiging in januari?

Als we de nieuwste berichten geloven komen er weer twee belangrijke smartphones aan van HMD Global-Nokia. De smartphonefabrikant zou op 19 januari 2018 het doek van de Nokia 9 en Nokia 8 (2018) halen. Over de ‘9’ hebben we al veel gehoord, maar nog altijd is niks echt bevestigd. Er verschenen bijvoorbeeld dummy’s met foto’s van het toestel in een case, zoals hieronder. De 2018-versie van de Nokia 8 is nieuw, maar die zouden we mogelijk ook gaan zien op die datum.

Nokia 9 dummy case

De Nokia 9 zou voorzien zijn van een 5,5 inch Quad-HD display met 18:9 beeldverhouding. Daarnaast wordt gesproken over een Snapdragon 835 processor met 6GB RAM en 64/128GB opslagruimte, waterbestendige behuizing, vingerafdrukscanner, Android 8.0 Oreo en een dual-camera. Overigens zou de smartphone niet uitgerust zijn met een 3,5 millimeter aansluiting voor de headset. De berichten spreken over vergelijkbare specificaties voor de Nokia 8 (2018). Onbekend is hoe de toestellen er precies uit komen te zien.

Goed om te weten is dat de aankondiging op 19 januari echt bedoeld is voor de Chinese markt. Dit betekent dat de Google-apps bijvoorbeeld vervangen worden door lokale alternatieven. De interface kan daarnaast ook verschillen, zoals we ook bij de Chinese aankondiging van de Nokia 6 destijds zagen. Het is op dit moment nog onduidelijk of de Nokia 7 ook in Europa zal verschijnen. DroidApp zal je op de hoogte houden.

Op dit moment is de Nokia 8 nog altijd een prima keuze, zo kun je lezen in onze uitgebreide Nokia 8 review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel