Nokia 3: update Android 7.1.2 wordt overgeslagen; direct naar Oreo

Nokia heeft meer informatie gegeven over de updateplannen voor de Nokia 3. Tot nu toe is de ‘3’ het meest goedkope toestel dat beschikbaar is. Er zal geen update naar Android 7.1.2 Nougat meer komen, maar direct naar Android 8.0 Oreo geüpdatet worden.

Nokia 3 direct naar Oreo

Gebruikers van de Nokia 3 moesten even geduld hebben voordat duidelijk werd wanneer de update naar Android 7.1.2 Nougat zou komen. Voor de Nokia 5 en Nokia 6 is de update namelijk al wel beschikbaar. De update liet langer op zich wachten voor de Nokia 3 omdat er problemen waren in combinatie met de MediaTek processor.

Nokia 3 Android 7.1.2 Oreo

Nokia laat nu weten dat de update naar Android 7.1.2 Nougat wordt overgeslagen. HMD Global-Nokia heeft ervoor gekozen om direct de update naar Android 8.0 Oreo te ontwikkelen voor de budget-smartphone van de Finse fabrikant. Het kan even duren voordat de update definitief beschikbaar is. Het is onduidelijk wanneer deze verschijnt. Voor de Nokia 8 is de update naar Oreo al wel beschikbaar en binnenkort komt er een beta-programma voor Oreo voor de Nokia 5 en Nokia 6.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel