Android 7.1.2 Nougat update beschikbaar voor Nokia 5, voor Nokia 3 vertraagd

De Nokia 5 wordt vanaf nu voorzien van een update waarbij wordt geüpdatet naar een nieuwere Android-versie. Het gaat om Android 7.1.2 Nougat. Deze update zal ook voor de Nokia 3 beschikbaar komen, maar deze is vertraagd.

Android 7.1.2 Nougat voor Nokia 5

Zo’n twee weken geleden begon Nokia met de uitrol van Android 7.1.2 Nougat voor de Nokia 6. De smartphones van HMD Global-Nokia moeten de beste update-ervaring krijgen, zo wist het bedrijf bij de start te beloven. Tot nu toe lukt dat prima en de update is nu ook beschikbaar voor de Nokia 5, zo melden gebruikers aan DroidApp. Voor de Nokia 5 wordt samen met de Android 7.1.2 update de beveiligingsupdate van oktober meegeleverd. De update heeft een grootte van circa 690 MB.

Nokia 5

Nokia 3 update vertraagd

Ook de Nokia 3 kan de update naar Android 7.1.2 Nougat verwachten. Interessant is dat de update naar Android 7.1.1 Nougat medio september al werd verspreid en Nokia ook het goedkope toestel van nieuwe updates voorziet. Echter is de uitrol van de update vertraagd.

Volgens Nokia is het toestel er klaar voor, maar zorgt de MediaTek processor voor wat problemen. In een verklaring wordt gesteld dat er lichte vertragingen zijn ondervonden en dat ze deze eerst willen oplossen alvorens de update uit te rollen. Dit zou kunnen betekenen dat de update naar Android 7.1.2 met de volgende cyclus uitgerold wordt in november.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel