Sony Xperia Z4 en Xperia Z4 Ultra: duidelijke persafbeeldingen gelekt [update]

Sony heeft de ontwikkeling van smartphones in een razendsnelle stroomversnelling gezet. Met vier generaties Xperia Z-smartphones in amper twee jaar tijd, gaat het erg hard. Vandaag zijn er nieuwe details en afbeeldingen gelekt van de Sony Xperia Z4 en Sony Xperia Z4 Ultra.

Sony Xperia Z4 en Sony Xperia Z4 Ultra

De eerste Sony Xperia Z kwam begin 2013 op de markt. Een half jaar later werd deze smartphone opgevolgd door de Xperia Z1 en wederom zes maanden later kwam de Sony Xperia Z2 uit. En sinds korte tijd liggen de Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact in de schappen. Nu zijn er nieuwe details bekend gemaakt van de opvolgers; Sony Xperia Z4 en Sony Xperia Z4 Ultra.

Sony Xperia Z4 Ultra

Sony Xperia Z4: geen geheugenkaart meer

De Sony Xperia Z4 zal een 64-bit quad-core processor meekrijgen en 4 GB RAM-geheugen. Het uitbreiden van het geheugen met een geheugenkaart zal verleden tijd worden; Sony verwijdert namelijk de MicroSD-geheugenkaart gleuf. Wel wordt de mogelijkheid toegevoegd om het apparaat op te laden middels Qi Wireless. Het interne geheugen zal 32 GB bedragen.

Kleiner

Als we de foto’s mogen geloven, de zogenoemde persrenders, valt op dat de Xperia Z4 Ultra bijna het formaat heeft van de huidige Xperia Z3. De Xperia Z4 zelf zal een stukje kleiner worden dan de huidige Xperia Z3. De randen rondom het scherm, de bazels, zullen daarbij minder aanwezig zijn.

Sony Xperia Z4 Ultra: 6,0 inch beeldscherm

Volgens de geruchten zal de Sony Xperia Z4 Ultra beschikken over een 6,0 inch beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De camera zal een 20.7 megapixel betreffen met ondersteuning van 12-bit RAW-beelden. We zullen nog even moeten wachten totdat de toestellen definitief aan het publiek getoond zullen worden. Wij verwachten dat Sony de apparaten aan zal kondigen tijdens de CES in Las Vegas in januari 2015.

Update: in tegenstelling tot het bericht van onze bronnen, schijnt het helaas te gaan om niet officiële beelden. Een enthousiaste fan heeft deze beelden gemaakt. We zullen dus toch nog even moeten wachten op de definitieve renders van de Xperia Z4.

Wat vind jij van de nieuwe Sony Xperia Z4-serie?

Bekijk hier de review van de Sony Xperia Z3 Compact

Bekijk hier de review van de Sony Xperia M2

via: Androidheadlines

Lees ook

Reageer op dit artikel