Review: Jabra Sport Wireless+

Lekker sporten met je favoriete muziek of aangemoedigd worden tijdens het hardlopen. Een goede headset tijdens het sporten kan belangrijk zijn. Wij testen de Jabra Sport Wireless+ Bluetooth headset in een uitgebreide review!

Jabra Sport Wireless+

Er zijn op de markt tal van verschillende Bluetooth headsets verkrijgbaar, voor in de auto, op het werk en ook tijdens het sporten. Jabra wil met de headset het sporten een stuk aangenamer maken, geen vervelend kabeltje tijdens het hardlopen. Wanneer je even geen telefoon bij je hebt kun je luisteren naar muziek via de ingebouwde FM radio. Ook geeft Jabra aan dat de Jabra Sport Wireless+ weer- en schokbestendig is en voldoet aan standaarden van het Amerikaanse leger.

In de verpakking

De Jabra Sport Wireless+ wordt geleverd in een langwerpige doos, dat het om een sportaccessoire gaat is duidelijk. In de verpakking vinden we de headset en een USB-laadkabel. Ook zijn er een ruim aantal oorkussentjes meegeleverd voor optimaal draagcomfort. Een armband, de beknopte handleiding en de garantievoorwaarden zijn eveneens te vinden in het pakket. Bij aanschaf van de Jabra Sport+ Bluetooth headset is ook drie maanden Endomodo Premium inbegrepen om het sporten te stimuleren.

In het gebruik

De Jabra Sport Wireless+ is een Bluetooth headset, de oordopjes zijn met elkaar verbonden via een klein, plat draadje. Aan het rechter oordopje bevinden zich vier knoppen waarmee de headset bediend kan worden. Allereerst is er de play- en pauze-knop, deze kan gebruikt worden om de headset mee in- of uit te schakelen. Natuurlijk kun je ook de muziek pauzeren of starten. Hou je de toets langer ingedrukt dan kun je de headset koppelen met je smartphone.Jabra Sport Wireless+Bij het koppelen krijg je op de headset een vrouwelijke stem te horen die je door het installatie proces leidt. Ook vertelt zij wanneer je de headset in- of uitschakelt.

Aan de achterzijde van het rechter oordopje zijn de volumetoetsen te vinden. Daarnaast is er een knop voor de FM Radio, door deze knop kort in te drukken wordt de radio geactiveerd. Vervolgens scroll je door de zenders door de volumetoets lang ingedrukt te houden.Jabra Sport Wireless+Ter indicatie zit op het rechter oordopje ook een LED, deze brandt groen wanneer de headset aanstaat. Knippert deze blauw dan kun je de headset gaan koppelen met je toestel. Overigens knippert deze ook blauw wanneer je de Jabra Sport Wireless+ in- of uitschakelt.

Bij de headset worden zeven verschillende EarGels geleverd, deze kussentjes verschillen in vorm en grootte. Wanneer je bang bent dat de headset af zal vallen dan kun je kiezen voor een oorkussen die iets in je gehoorgang gaat en hangt in je oorschelp. Voordeel hiervan is ook dat het geluid een stukje beter klinkt en dan met name de bass-weergave.Jabra Sport Wireless+Aan de onderzijde van het rechteroorstuk vinden we ook een klepje waarachter de USB-aansluiting verstopt zit. Met de meegeleverde USB-kabel kun je de headset weer opladen. Ook wordt er een klein clipje geleverd bij de headset, de zogenaamde Fitclip zorgt er voor dat je het draadje van de headset bij elkaar kunt binden. Zo blijft de headset nog beter zitten.

Wanneer je nog niet eerder een Bluetooth headset gedragen hebt of in-ear headphones gewend bent dan is het in het begin even wennen aan de Jabra Sport Wireless+. Draag je een bril dan zit de headset eveneens minder prettig. Het kost even moeite om de headset te bevestigen maar dat is een kwestie van gewenning.Jabra Sport Wireless+Natuurlijk kun je met de Jabra Sport Wireless+ een telefoongesprek voeren, de audiokwaliteit is hierbij prima en de contactpersoon aan de andere kant van de lijn kan ons goed verstaan. Iets wat we wel hadden verwacht van een fabrikant als Jabra. Ook tijdens het luisteren van muziek klinkt het geluid goed en kan het volume hard. Daar moeten we wel een kanttekening bij maken, als je tijdens het sporten veel hiphop of andere muziek met bass luistert dan stelt de geluidsweergave enigszins teleur.

Sporten met de Jabra Sport Wireless+

De headset is gemaakt voor tijdens het sporten, en dat klopt ook wel want tijdens het fitnessen of hardlopen blijft de headset goed zitten. Ook is het handig dat de headset waterbestendig is, zo kun je hem ook gebruiken in regenachtig weer en hoef je niet bang te zijn voor wat zweet.Jabra Sport Wireless+Waar je bij de Jabra Sport Wireless+ wel rekening mee moet houden is de accuduur, na ruim 3,5 uur sporten is de headset leeg. Dit is op een normaal geluidsniveau, zet je het geluid hard dan gaat de batterij minder lang mee. Dat maakt de headset minder geschikt voor sporten waarbij je lang onderweg bent zoals wielrennen. De headset kun je opladen met de meegeleverde USB-kabel, na ongeveer twee uur is de headset volgeladen.

Bij het pakket zit ook een armband voor een kleine smartphone of iPod, een telefoon als de LG G4, Huawei Ascend G7 of HTC One M8 gaat niet passen. Heb je echter een kleiner toestel dan kun je profiteren van deze handige armband.

Om het sporten te stimuleren kun je gebruik maken van drie maanden gratis Endomodo Premium. Met deze app kun je je sportactiviteiten bijhouden en inzien wat je prestaties zijn. Ook krijg je door op de play en pauze knop te drukken statusupdates over je prestaties en kun je je sportactiviteit tijdelijk pauzeren.

Conclusie

De Jabra Sport Wireless+ is een prima headset voor tijdens het sporten en bevat veel extra functies. Daarnaast krijg je een uitgebreid pakket met zeven verschillende oorkussentjes, drie maanden gratis Endomodo Premium en een armband. Ook de FM radio is een handige extra functie die niet veel sport-headsets hebben. Het koppelen met je Android-smartphone is een fluitje van een cent.

Wel stelt de Jabra Sport Wireless+ ons enigszins teleur op de geluidsweergave met de zachte bassklanken. Hoewel de headset tegen een stootje moet kunnen is het jammer dat er geen opbergzakje is zodat de headset netjes blijft. Zijn je sportsessies lang dan zit je na ongeveer 3,5 uur zonder muzikale motivatie want dan is de batterij leeg.

Voor een adviesprijs van 85 euro kun je de Jabra Sport Wireless+ onderdeel laten zijn van je sportuitrusting. De Bluetooth sport headset is verkrijgbaar bij onder andere TelecomTelecom en Bol.com.

Winactie

De winactie voor de Jabra Sport Wireless+ headset is helaas voorbij. Volg ons op Twitter, Facebook en Google+ om op de hoogte te blijven van nieuwe winacties.

Jabra Sport Wireless+
 • 8/10
  Gebruiksgemak - 8/10
 • 7/10
  Vormgeving - 7/10
 • 8.5/10
  Mogelijkheden - 8.5/10
 • 7.5/10
  Degelijkheid - 7.5/10
 • 7/10
  Geluidskwaliteit - 7/10
 • 7.2/10
  Prijs-kwaliteitsverhouding - 7.2/10
7.5/10

Beoordeling

Pluspunten

 • FM Radio
 • Geen vervelend kabeltje tijdens sporten
 • Gebruiksgemak
 • Eenvoudige bediening
 • Ruime keuze aan oorkussentjes

Minpunten

 • Batterijduur
 • Geen opbergzakje
 • Bassweergave van het geluid
 • Vereist enige gewenning
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel