Review Parrot Minikit Neo 2 HD: handsfree bellen in iedere auto

Iedereen weet dat bellen achter het stuur niet is toegestaan, de Parrot Minikit Neo 2 HD laat je gemakkelijk handsfree telefoneren. Hoe deze compacte carkit, inclusief eigen applicatie, functioneert vertellen we in onze review van de Parrot Minikit Neo 2 HD.

Parrot Minikit Neo 2 HD

De Parrot Minikit Neo 2 HD is een compacte carkit die in iedere auto te gebruiken is. Voor deze carkit is het namelijk niet nodig om bekabeling aan te leggen. Voor Android en iOS gebruikers is er ook een applicatie beschikbaar waarmee de Minikit Neo 2 HD naar eigen wens is in te stellen.

Er zijn vier verschillende kleurvarianten van deze carkit beschikbaar namelijk; rood, zwart, groen en blauw. Het gaat dan vooral om de clip die gekleurd is.

In de verpakking

In de kleurrijke verpakking, die ook echt doet denken aan een papegaai vinden we de Parrot Minikit Neo 2 HD. Omdat het hier een carkit betreft is er ook een autolader aanwezig, of je die vaak nodig zult hebben lees je verder op in de review. Verder vinden we nog een kleine maar meertalige handleiding.

Voordat je de carkit in gebruik gaat nemen raadt de fabrikant aan om het toestel eerst volledig op te laden, iets wat wij ook hebben gedaan. Het volledig laden duurt ongeveer drie uur. Na het inschakelen van deze carkit ontdekten wij dat deze van een Duitstalige stem was voorzien. Om een Nederlands sprekende carkit te krijgen dien je een software update te installeren.

Parrot Minikit Neo 2 HD

Wat we missen in het pakket is een klein tasje waarin je de Neo 2 HD netjes kunt opbergen zodat deze niet door je auto of tas slingert. De Neo 2 HD komt uit een serie Parrot carkits zoals de Neo en Minikit + waarbij de Neo 2 HD de meest uitgebreide is.

In het gebruik

De Minikit Neo 2 HD van Parrot is bedoeld om vast te klemmen tussen de zonneklep en het dak in je auto. Hierdoor hangt deze niet in het zicht en is deze gemakkelijk te bedienen. Via een schakelaar aan de zijkant van de Minikit is deze in te schakelen. Zet je de schakelaar nog iets hoger, dan vertelt een vrouwelijke stem het batterijpercentage van de carkit.

Parrot Minikit Neo 2 HD

De grote ronde knop aan de bovenkant van de carkit is de belangrijkste knop op het apparaat. Door deze in te drukken wordt een gesproken menu geactiveerd. Door aan deze knop te draaien scroll je door het menu heen. In de carkit is een 3 watt luidspreker te vinden die ook goed te verstaan is in een luidruchtige auto.

Parrot Minikit Neo 2 HD zonneklep

Boven de navigatietoets vinden we de directionele microfoon, deze zorgt ervoor dat je kunt telefoneren en de carkit spraakopdrachten kunt geven. Daarnaast heeft de Minikit Neo HD 2 ondersteuning voor HD-voice, wat moet zorgen voor een heldere en goede geluidskwaliteit tijdens het bellen.

Parrot Minikit Neo 2 HD

Rondom de knop van de Parrot Minikit zijn twee LEDs te vinden, deze knipperen op het moment dat je gebeld wordt. Naast deze LEDs is een knop te vinden waarmee eveneens inkomende gesprekken geweigerd kunnen worden. Ook kun je de knop aan de kant van de rode LED gebruiken om uit menu’s terug te keren. Bij het navigeren door het menu lichten deze LEDs ook op, afhankelijk van welke kant je naar toe draait.

Telefoneren

Het koppelen met de carkit verloopt erg snel, waardoor je bijna direct kunt bellen als je het apparaat inschakelt. Ook het telefoneren via Parrot Minikit Neo 2 HD is dik in orde. We kunnen onze contactpersonen duidelijk verstaan, zowel in een stilstaande als rijdende auto. Aan de andere kant van de lijn wordt ditzelfde ervaren.

Functionaliteiten

De Parrot Minikit Neo 2 HD heeft tal van extra functies aan boord waarvan sommige werken met de app. Naast het voeren van telefoongesprekken kun je ook muziek luisteren of de navigatiestem ten gehore brengen via de Parrot Minikit.

Toverwoorden

Toverwoorden staan standaard ingeschakeld op de Parrot Minikit Neo 2, deze zorgt er voor dat je met je stem een telefoontje kunt weigeren of accepteren. Dat werkt prima tijdens onze tests in de auto. Je kunt deze functie ook in of uitschakelen via de Parrot app.

Parrot Minikit Neo 2 HD app

Dual-mode

Met de Dual-modus kunnen er meerdere Bluetooth-apparaten gekoppeld worden met de carkit. Dit kan handig zijn als je twee telefoons hebt voor werk- en privé-gebruik. Je kunt ook kiezen via welke telefoon je een oproep wenst te doen.

Parrot Neo 2 HD app

Voor deze carkit is ook een applicatie gemaakt. In deze app zit onder andere een rij-timer en een parkeer-timer. Hiermee kun je bijhouden hoelang je aan het rijden bent of hoelang je geparkeerd staat. Ook kun je instellen dat een geweigerde oproep beantwoord moet worden met een tekstbericht.

Verder kun je de dual-mode en toverwoorden configureren vanuit de app, deze handelingen zijn echter ook zonder de applicatie in te stellen.

Batterijverbruik

De totale accucapaciteit is 1000 mAh. Het batterijverbruik van de Parrot Minikit Neo 2 HD is dik in orde, na 25 dagen is het batterij percentage teruggelopen van 100 naar 90%. Hierbij willen we opmerken dat de carkit gemiddeld vier uur per werkdag is ingeschakeld. Een nette prestatie en met de meegeleverde autolader kom je in het uitzonderlijke geval dat de carkit leeg is, nooit zonder stroom te zitten.

Parrot Minikit Neo 2 HD

Je kunt ook in de applicatie bekijken wat het accupercentage is van je Neo 2 HD. Hierdoor hoef je niet met de aan- en uitschakelaar te rommelen op de parkeerplaats.

Conclusie

De Parrot Minikit Neo 2 HD is een compacte en handige carkit met een aantrekkelijk prijskaartje. Nu dat smartphones in de auto vrijwel onmisbaar zijn door navigatie en andere handige apps, is het verstandig om ook een goede carkit te gebruiken.

De meegeleverde applicatie is een leuke extra maar voegt niet veel toe, behalve dan het automatisch beantwoorden van geweigerde oproepen. Ook missen we een opbergtasje zodat de carkit uit het zicht en veilig bewaard kan worden.

De adviesprijs van de Parrot Minikit Neo 2 HD bedraagt 79,99 euro en is te koop bij Bol.com en Coolblue.

Parrot Minikit Neo 2 HD
 • 8.8/10
  Gebruiksgemak - 8.8/10
 • 7.5/10
  Vormgeving - 7.5/10
 • 8.9/10
  Mogelijkheden - 8.9/10
 • 8.4/10
  Geluidskwaliteit - 8.4/10
 • 8/10
  Prijs-kwaliteitsverhouding - 8/10
8.3/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Spraakbesturing werkt prettig
 • Prijs-kwaliteit
 • Compact en draagbaar
 • Accuduur

Minpunten

 • App voegt weinig toe
 • Geen opbergtasje
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel