TicWatch Pro review: overal bij de tijd dankzij stoer horloge

Smartwatches zijn inmiddels volwassen geworden en zijn beschikbaar in herkenbare horloge vormen, zo ook de TicWatch Pro van Mobvoi. Wat maakt de TicWatch Pro uniek en wat kan je met deze smartwatch allemaal doen? Wij testen het horloge en het resultaat kan je lezen in deze review van de TicWatch Pro.

TicWatch Pro review

Het vrij nieuwe merk Mobvoi heeft een smartwatch ontwikkeld die uit meerdere lagen bestaat. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de accu langer meegaat dan andere smartwatches. Hoe dat precies werkt daar komen we snel op terug. Op het horloge vinden we de meest recente versie van Googles’ WearOS. De TicWatch Pro is er in twee kleurstellingen, Liquid Metal Silver en Shadow Black. Wij gaan de Liquid Metal Silver variant uitpakken.

TicWatch Pro review

Het verkooppakket

In de vierkante doos van de TicWatch Pro vinden we uiteraard eerst het horloge zelf. Onder het horloge zit ook een USB oplaad-dock met kabel waarmee je het horloge van stroom kunt voorzien. Er is geen wandadapter meegeleverd; dit is ook niet nodig omdat het horloge snel genoeg kan opladen aan bijvoorbeeld een computer of laptop. Eventueel kun je wel zelf nog een adapter aan de USB-kabel bevestigen. Verder vinden we nog een dikke meertalige snelstart handleiding in het vierkante doosje.

Indrukken en functionaliteiten

Onze eerste indruk is meteen dat dit een vrij groot horloge is. Zeker als je een iets dunner model gewend bent is dit even wennen. Mobvoi levert het horloge met een echt lederen bandje waardoor het geheel een premium indruk geeft. De onderkant van het bandje is afgewerkt met rubber, zodat het horloge ook prettig blijft zitten wanneer je aan het sporten bent.

TicWatch Pro bandje

Erg prettig om te weten is dat het horloge IP68 gecertificeerd is, wat betekent dat het horloge prima tegen wat regen en stof kan. Geen excuus dus om ook in de regen een stuk te gaan hardlopen, wandelen of fietsen.

TicWatch Pro Wear OS

Er zijn duizenden watch faces beschikbaar om het horloge naar eigen smaak vorm te geven. Het leuke daarvan is dat het dan net lijkt alsof je iedere dag een nieuw horloge hebt. Tijdens het testen hebben we geen problemen ondervonden met het ontvangen van notificaties op het uurwerk.

Essential modus

De TicWatch Pro is opgebouwd in twee lagen, de eerste laag is het Android WearOS wat wordt weergegeven via een ingebouwd AMOLED display. Daarbovenop is nog een extra laag te vinden die slechts de basis toont zoals tijd, datum, stappen en hartslag. Je kunt deze modus inschakelen door de Essential modus te activeren, ook wanneer je WearOS hebt ingeschakeld, schakelt het horloge naar deze energiezuinige modus. Op die manier zorgt het horloge voor een efficiënt stroomgebruik en is het niet nodig om constant naar de lader te rennen.

TicWatch Pro

De energiezuinige modus heeft als nadeel dat je een lichtbron nodig hebt om het digitale uurwerk te kunnen aflezen. Zorg er dus voor dat je voldoende batterijlading bewaart voor de nachtelijke uurtjes. Ook in ontvang je in de Essential modus geen notificaties van apps op je telefoon.

Je kunt ervoor kiezen om het WearOS scherm altijd aan te houden zolang er nog voldoende batterijcapaciteit beschikbaar is. Wel is de Ticwatch Pro dan zo slim om ook in deze modus energie te besparen. De kleuren worden uitgeschakeld maar het horloge blijft nog goed afleesbaar.

TicWatch Pro horloge

Bediening

Aan de zijkant vind je twee knoppen waarmee je, naast het touchscreen, de TicWatch mee kunt bedienen. Met de beide knoppen ontwaak je de smartwatch uit de energiezuinige modus. Door nogmaals op de bovenste knop te drukken wordt het menu geopend met de geïnstalleerde apps. Bij de onderste knop kan de vervolgactie naar eigen wens worden ingesteld. Dit kan bijvoorbeeld een app zijn om je work-out te beginnen of een andere app.

TicWatch Pro menu

Telefoneren via je pols

In de TicWatch Pro is een ingebouwde luidspreker te vinden, deze is voldoende om een telefoongesprek te voeren via je pols. Er zit ook een microfoon in het horloge gebouwd zodat je echt niet je telefoon hoeft te pakken. Naast telefoneren kan je ook de Google Assistent gebruiken die op het horloge met een veeg naar links te vinden is.

TicWatch Pro instellingen

Qua connectiviteit vind je op het horloge ook ondersteuning voor WiFi, Bluetooth, NFC en ondersteuning voor Google Pay. Deze betaaldienst van Google is nog niet in Nederland beschikbaar.

Sporten

Op het uurwerk is de app TicExercise te vinden, via deze app kun je je workouts of dagelijkse rondje met de hond bijhouden. Activiteiten zoals hardlopen, wandelen, fietsen of fitnessen kunnen worden bijgehouden met de app. Het horloge beschikt over een gps-tracker zodat je ook na het sporten nog eens op je gemak de route kunt terugkijken. Het is natuurlijk ook mogelijk om Google Fit te gebruiken voor het bijhouden van je sportieve prestaties, je bent namelijk vrij om de onderste knop op het horloge aan een app of actie te koppelen.

De ingebouwde hartslagsensor meet tijdens het sporten, maar ook in rust, je hartslag. Wil je dat dit bijgehouden wordt zolang als je het horloge draagt dan moet je dit wel eerst inschakelen. Bijvoorbeeld in de TicPulse app die je op de watch kunt vinden. Je kunt het horloge ook gebruiken om jezelf tijdens het sporten van muzikale ondersteuning te voorzien.

TicWatch Pro beweging

Accuduur

In de afgelopen weken hebben we het horloge gebruikt en hebben we kunnen zien dat de batterij zeker drie dagen mee gaat in Wear OS modus. Het horloge schakelt zoals eerder al gezegd terug naar een lichte modus waardoor je nog langer van het horloge kunt genieten. Zo gaan je persoonlijke doelen, zoals 10.000 stappen per dag, niet verloren als de batterij leeg is. Je kunt deze functie ook uitschakelen als je dit niet prettig vindt. Het opladen van de 415 mAh batterij duurt overigens niet lang, met een kleine 40 minuten kunnen we weer vooruit.

TicWatch Pro opladen

Beoordeling

We hebben de TicWatch Pro als een erg prettige smartwatch ervaren, het instellen is eenvoudig en het horloge voelt degelijk en premium aan. Het uithoudingsvermogen in combinatie met essential modus is een grote plus. Verder kan het horloge prima tegen wat regen en stof. Waar je rekening mee moet houden is dat als je een kleine pols hebt dat het horloge misschien wat groot kan zijn. Een gemis is misschien een manier om de essential modus ook in de nachtelijke uren nog goed af te kunnen lezen.

De TicWatch Pro is verkrijgbaar bij Bol.com, Coolblue en  MediaMarkt.

Ticwatch Pro
 • 9/10
  Vormgeving - 9/10
 • 8.2/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.2/10
 • 8.6/10
  Mogelijkheden - 8.6/10
 • 8/10
  Prijs-kwaliteitverhouding - 8/10
8.4/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Accuduur
 • Bouwkwaliteit
 • Stoer design
 • Essential modus

Minpunten

 • Essential modus zou nog een nacht-functie moeten hebben
 • Vrij fors horloge
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel