Civilant: buurtpreventie-app uitgebracht voor Android

De ontwikkelaars van Civilant hebben een applicatie uitgebracht voor het Android-besturingssysteem. De makers van Civilant omschrijven de dienst als een digitale buurtpreventie. Met de applicatie kunnen buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van gebeurtenissen en kan je snel met zijn allen alert zijn op iets.

Met de Civilant-app wordt gestimuleerd om samen met de rest van de buurt actief bij te dragen aan een veiligere leefomgeving. Om de buurt alert te maken op bepaalde zaken worden soms al WhatsApp-groepen opgestart met winkeliers, of wordt er via sociale media beroep op de buurt gedaan. Nu is hiervoor de applicatie Civilant. Nu staat de applicatie in de Play Store, en is gratis te downloaden.

civilant

Civilant werkt als volgt; wanneer je de Civilant-app op je smartphone hebt geïnstalleerd word je verbonden met medegebruikers in een straal van een kilometer. Je kan elkaar onderling op de hoogte brengen van gebeurtenissen en zo nodig alarmeren over bijvoorbeeld verdachte omstandigheden, poging tot inbraak, diefstal of vandalisme. Buurtbewoners kunnen hierop inspelen door hier alert op te zijn in de toekomst.

civilant2

Vanuit de applicatie van Civilant kan er gelijk contact opgenomen worden met hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer. Daarnaast worden in de applicatie ook de P2000-meldingen weergegeven uit de buurt, waardoor je gelijk kan zien of er bij bepaalde situaties al een hulpdienst is ingeschakeld. Het voordeel is dat de applicatie ook erg handig is voor wijkagenten. Zij kunnen met de Civilant-applicatie op de hoogte blijven van (verdachte) omstandigheden.

civilant3

Je kan in Civilant op een duidelijke manier een melding maken van een gebeurtenis. Elke melding is voorzien van een bepaald icoon waardoor je bijvoorbeeld snel kan zien waartoe de melding betrekking op heeft; bijvoorbeeld brand, verdacht persoon of andere gebeurtenissen. Je kan desgewenst gebruik maken van een tweede volglocatie. Met een tweede volglocatie blijf je op de hoogte van gebeurtenissen van bijvoorbeeld de buurt van de school van je kind, het verzorgingstehuis van je ouders of de buurt van je eventuele tweede huis, of werk.

Hoe meer gebruikers de applicatie telt, hoe sneller het effect van de applicatie merkbaar zal zijn. De applicatie van Civilant is 1,9 MB groot en gratis te downloaden uit de Google Play Store, via onderstaande button.

Civilant
Civilant
Ontwikkelaar: Civilant BV
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel