Handige iCoach-app helpt je te stoppen met roken

Voor het stoppen met roken moet er soms veel uit de kast worden getrokken. Daarbij is het als roker vaak erg moeilijk om te stoppen. Toch is er licht aan het eind van de tunnel. De applicatie iCoach helpt je te stoppen met roken middels verschillende stappen. Wat aan deze stoppen met roken-app handig is, leggen we je uitgebreid uit.

Stoppen met roken app

Stoppen met roken is voor veel rokers een moeilijke opgave. Als de wil om te stoppen met roken er wel is, kan de iCoach app je zeker helpen. Deze gratis app helpt je stap voor stap om te stoppen en de sigaretten voortaan links te laten liggen. Volgens de makers van de applicatie is meer dan 37 procent van de gebruikers succesvol gestopt. iCoach is een onderdeel van de “Ex-rokers zijn niet te stoppen” campagne, welke een initiatief is van de Europese Commissie. Eerder kwamen we al de app Stoptober tegen, die rokers wilde helpen met het stoppen met roken.

iCoach stoppen met roken app

iCoach

De stoppen met roken-app iCoach werkt als volgt; je doorloopt een aantal fases waarbij je het roken afbouwt. De werkwijze van de applicatie is gebaseerd op diverse onderzoeken. In de applicatie kan je kiezen uit 23 verschillende talen, waaronder Nederlands. Daarbij helpt de app je niet alleen als je wilt stoppen, maar informeert iCoach ook de rokers die het nog niet zien zitten om te stoppen met roken.

iCoach stoppen met roken app

Onlangs werd voor de laatst genoemde groep een aantal extra uitdagingen toegevoegd. Hierbij kan je denken aan het advies ‘Stel je “lekkerste” sigaret van de dag tien dagen lang, tien minuten uit’. De verschillende uitdagingen worden naarmate je een hogere fase ingaat meer uitdagender. Door de gebruiker nog meer uit te dagen moet het voor rokers gemakkelijker worden om controle te houden over het rookgedrag.

iCoach stoppen met roken app

iCoach heeft nog een slimme functie aan boord; de zogenoemde ‘Paniekknop’. Wanneer de druk te groot wordt en het verlangen om een sigaret op te steken teveel wordt, kan je deze paniekknop gebruiken. Vervolgens zal je een speciale tip krijgen die je helpt om te gaan in dit soort situaties. Verder vind je in de app een handige besparingscalculator die uitrekent hoeveel je kan besparen door te stoppen met roken.

iCoach stoppen met roken app

De stoppen met roken-app iCoach kan via onderstaande button gratis gedownload worden uit de Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel