Stoptober: stoppen met roken dankzij de Stoptober-app

De maand oktober komt in het teken te staan van ‘Stoptober’. Stoptober is een initiatief van diverse stichtingen en organisaties met als doel mensen te laten stoppen met roken. De Stoptober-app moet hier een steentje aan bijdragen en je aanmoedigen tijdens de campagne.

1 oktober gaat Stoptober van start en is de applicatie te gebruiken. Online en via de app kunnen deelnemers inzien hoeveel je al bespaard hebt met het stoppen met roken. Daarnaast zal de applicatie je ook aanmoedigen en motiveren om niet op te geven. Mocht je toch verlangen naar een sigaret, dan kan de applicatie je tips geven om het toch vol te houden, of kan je gebruik maken van de noodhulp-knop.

stoptober

In de Stoptober-app kan je ook bagdes verdienen waardoor het het stoppen met roken nog meer moet motiveren. Om de applicatie te gebruiken dien je wel een account aan te maken op de website van Stoptober, daarna is de applicatie te gebruiken en kan je de app klaarmaken voor gebruik. De initiatiefnemers stellen dat als je het volhoudt, om 28 dagen niet te roken, want zolang duurt Stoptober, je vijf keer zoveel kans hebt om blijvend te stoppen.

Stoptober is een initiatief van onder andere het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, KWF Kankerbestrijding, Trimbos Instituut, GGD, Longfonds en de Hartstichting.

De Stoptober-app kan via onderstaande button, gratis, uit de Google Play Store gedownload worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel