Jurassic World: het uitgebreide spel met de verhaallijn uit de film

In juni dit jaar is het veelbelovende vervolg op Jurassic Park III uitgekomen, Jurassic World. Over het vervolg is de gelijknamige app Jurassic World gemaakt. In de app wordt het verhaal uit de film gebruikt wat resulteert in een interessante, boeiende game.

Jurassic World

Met het spel Jurassic World is het de bedoeling om steeds meer dinosaurussen te onderhouden. Je hebt verschillende dino’s; veelvoorkomend, zeldzaam, zeer zeldzaam en legendarisch. Wanneer je begint met het spel krijg je eerst wat uitleg en begint ook de verhaallijn. Hieruit ontstaan de opdrachten. Door de opdrachten te voltooien kun je XP, geld, credits en DNA krijgen.

Het XP heb je nodig om level up te gaan, met het geld kun je land bijkopen en bepaalde gebouwen, de credits zijn nodig voor het kopen van o.a. dinosauriërs en het DNA heb je nodig om dino’s te laten evolven. De credits kun je ook bijkopen via in-app aankopen. Wanneer je het park overzicht voor je hebt kun je bovenin het scherm het aantal DNA, eten, geld en credits die je hebt.

Om dino’s sterker te krijgen dien je ze te voeren zodat ze level up gaan. Het eten dien je te maken via de fabriek wat ook geld kost. Maar om de x aantal minuten kun je weer geld ontvangen door de dino’s en extra gebouwen die je plaatst. Hoe meer geld je weet op te halen, hoe beter. Dit kun je stimuleren door decoraties in de buurt van dino’s te plaatsen. Door dit tactisch te plaatsen kun je een hoop geld ophalen.

Verder dien je ieder level een wedstrijd te doen in de arena. Wanneer je deze haalt ontvang je een dino en XP. Voordat je een nieuwe dinosauriër in je park kunt plaatsen dien je deze eerst de dino uit te broeden. De tijd van het uitbroeden is afhankelijk van hoe zeldzaam de dino is, dit kan dus soms uren duren. Verder krijg je om de x aantal uren ook een ‘card-pack’, deze kan verschillende dingen bevatten zoals: credits, eten, een extra opdracht, geld maar ook een dino. In een card pack zitten vijf items die iedere keer verschillen. Het is ook mogelijk om card packs te kopen via in-app aankopen.

Meestal komt er op dinsdag een special fight in de arena, hiervoor heb je een bepaald aantal uren dat je deze kunt voltooien en bestaat uit drie gevechten. Ook in het weekend is er steeds een special fight. Soms moet je bepaalde dino’s hebben wil je het gevecht kunnen doen. Verder kun je ook gevechten doen tegen andere spelers, maar dit kost wel credits. Voor alle gevechten geldt wanneer je deze hebt voltooid dat je dino’s hersteltijd nodig hebben voordat je ze weer kunt gebruiken, ook dit is afhankelijk van hoe zeldzaam de dino is.

Nadat ik de film heb gezien ben ik Jurassic World gaan spelen. Erg leuk is dat je de verhaallijn uit de film dus terug ziet in de game, zelfs uitgebreider. Een echte aanrader voor de Jurassic Park liefhebber. Mocht je zelf de game willen spelen, download deze dan gratis uit de Play Store, via onderstaande button.

Jurassic World™: The Game
Jurassic World™: The Game
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel