Lockdown Pro: zeer uitgebreide, gratis beveiliging voor je apps

We bewaren tegenwoordig steeds meer op onze mobiele telefoon, van agenda-items tot foto’s, van video’s tot onze complete WhatsApp-gesprekken. Lockdown Pro is een gratis applicatie voor Android die het mogelijk maakt om applicaties op een fraaie manier te af te schermen op een unieke manier.

Lockdown Pro

Lockdown Pro is ontwikkeld door AppPlus.mobi en heeft een strakke vormgeving en veel mogelijkheden aan boord. De applicatie maakt het mogelijk om op meerdere manieren een applicatie te vergrendelen voor nieuwsgierige ogen. Wanneer Lockdown Pro voor de eerste keer opgestart wordt, krijg je een korte uitleg over hoe de applicatie werkt.

Na de tutorial krijg je de mogelijkheid om gelijk een wachtwoord of patroon in te stellen. Desgewenst kan een beveiligingsvraag ingesteld worden voor het geval dat je het wachtwoord of patroon bent vergeten.

Lockdown Pro

Lockdown Pro is een gebruiksvriendelijke applicatie met veel mogelijkheden. Allereerst zijn de geïnstalleerde apps gescheiden van de ingebouwde applicaties, die vanuit de fabriek al op de smartphone zijn geïnstalleerd. Per applicatie kan je aangeven of je die toepassing wilt vergrendelen.

Lockdown Pro

Rekenmachine

Vergrendelen van een toepassing kan middels een wachtwoord of patroon, maar ook via een unieke manier: de rekenmachine. Je stelt vooraf een rekensom in (bijvoorbeeld 3+3-1=) en vervolgens wordt de applicatie geopend. Voer je een andere som in, dan laat Lockdown Pro de uitkomst zien van die som.

Lockdown Pro

Voor het ontgrendelen middels een wachtwoord of patroon, kunnen diverse thema’s gedownload worden. Zo heb je zelf de keuze, hoe je het vergrendelscherm eruit laat zien.

Locatie en tijd

Bij instellingen kan aangepast worden of een applicatie direct of na een bepaalde tijd pas vergrendeld moet worden. Tevens kan ingesteld worden om applicaties niet te vergrendelen als je verbonden bent, met een vooraf ingesteld WiFi-netwerk. Ook kan Lockdown Pro applicaties vergrendelen of juist ontgrendelen als je je op een bepaalde locatie bevindt.

ScreenShotBYscreenM_Chysgs320140319_163324

Time Pin

Om het allemaal nog veiliger te maken, kan het wachtwoord ook aangepast worden aan de tijd, met Time Pin. Als deze optie is ingeschakeld, is om 16:05 uur, je pincode 1605 en om 07:12 uur in de ochtend, 0712. Lockdown Pro kan het ook omgekeerd; om 16:05 is dan je pincode 5061, en om 07:12; 2170.

Lockdown Pro

Fake Cover

Een unieke functie in Lockdown Pro is de ‘fake cover’. Met Fake Cover wordt een applicatie zogenaamd uit zichzelf afgesloten, met een zogenoemde forced close. Er verschijnt op het scherm ook een melding van de geforceerde sluiting. Echter, zal een nieuwsgierig iemand gewoon op “OK” drukken, echter kan jij gewoon toegang krijgen tot de vergrendelde applicatie, door “OK” langer ingedrukt te houden.

Nu denk je misschien, leuk zo’n applicatie, maar een nieuwsgierig iemand gooit die er af, en kan zo bij al je gegevens. Laat dat nou precies iets zijn, waar de ontwikkelaars van Lockdown Pro aan hebben gedacht. De applicatie kan verborgen worden uit het menu en uit de applicatiebeheer. De applicatie kan dan bijvoorbeeld in de dialer met de code **##123**## geopend worden, anders niet. Dat maakt de applicatie een stuk veiliger.

Lockdown Pro

Conclusie

Lockdown Pro is een geweldige applicatie om nieuwsgierige mensen uit de buurt te houden van je belangrijke informatie. Klein aandachtspuntje is dat de vertaling nog wel iets beter kan, een kleine notificatie was nog in het Pools en ‘unfortunately’ wordt vertaald als onfortuinlijk. Wel kunnen gebruikers een steentje bijdragen met het vertalen. Het zijn kleine dingetjes die opvielen tijdens de tests, verder is de applicatie zeer stabiel en erg gebruiksvriendelijk.

Lockdown Pro is gratis te downloaden uit de Google Play Store en bevat daarnaast geen advertenties. Lockdown Pro is 5,5 MB groot en werkt op toestellen met Android 2.2 Froyo en hoger.

Lockdown Pro - Lock toepassing
Lockdown Pro - Lock toepassing
Lockdown Pro
 • 9.5/10
  Vormgeving - 9.5/10
 • 9.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.5/10
 • 9.9/10
  Mogelijkheden - 9.9/10
 • 9.2/10
  Snelheid - 9.2/10
 • 9.5/10
  Privacy - 9.5/10
9.5/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Gratis
 • Geen advertenties
 • Stabiel
 • Zeer uitgebreid
 • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

 • Paar kleine taalfoutjes

Lees ook

Reageer op dit artikel