Luna Launcher: erg handige app maakt je smartphone kinder-proof

Waar vroeger kinderen nog zich wisten te vermaken met Playmobil, Duplo en Barbiepoppen, is dat nu vervangen door smartphones en tablets. Ook de telefoon van de ouder is vaak geliefd bij het kind. Daarom is er nu Luna Launcher. Met deze launcher stel je je smartphone zo in, dat je kind er mee kan spelen.

Luna Launcher

Met de gratis app Luna Launcher hou je de controle over het smartphone-gebruik van je kind. Je kunt beperkingen instellen voor het openen van apps, het bellen van iemand en bepaalde acties blokkeren. Luna Launcher heeft als doel om een kindvriendelijke omgeving op te zetten op een Android apparaat.

Luna Launcher

Instellen

Bij het eerste gebruik geef je aan of de telefoon van de ouder of van het kind is. Wanneer je dit hebt gekozen kan er direct ingesteld worden welke applicaties er geopend mogen worden, wie de contactpersoon is die direct gebeld mag worden en dergelijke. Ook kan je om bepaalde acties te bevestigen de telefoon laten vragen om een pincode of patroon.

Luna Launcher

Gebruik en statistieken

In de instellingen van Luna Launcher kan je precies zien hoeveel keer het scherm geactiveerd is, wanneer welke app is geopend en vind je het overzicht met instellingen. Je kunt bijvoorbeeld de statusbar vergrendelen, een ander thema kiezen en kiezen of de wallpaper in- of uitgeschakeld moet worden. Ook kan je de zichtbare buttons en opties voor YouTube beperken.

Luna Launcher

YouTube en snelkoppelingen

Overigens is er een optie om YouTube als snelkoppeling op het speciale startscherm te zetten. Hierbij kan je kiezen of je een playlist, video of kanaal wilt instellen. Echter lijkt deze functie nog niet helemaal lekker te werken. Ook kan je snelkoppelingen van acties toevoegen, witruimte toevoegen en nog veel meer. Tevens is het mogelijk om bijvoorbeeld maar met één iemand uit je WhatsApp-lijst contact te hebben.

Downloaden

Luna Launcher is geheel gratis te downloaden uit de Google Play Store. Er zijn geen advertenties in de app en ook geen in-app aankopen.

Luna - Kid Launcher & Parental controls
Luna - Kid Launcher & Parental controls
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel