Heppee app helpt kinderen en ouders bij een scheiding

Wanneer de ouders van een kind gaan scheiden of zijn gescheiden, is dit niet alleen voor de ouders moeilijk, maar vooral ook voor de kinderen. De Heppee app is een toepassing van Nederlandse bodem en helpt kinderen wanneer ouders gescheiden zijn. Dit doet de applicatie op verschillende manieren en op een interessante wijze.

Heppee app

Kinderen die betrokken zijn bij een echtscheiding hebben het vaak moeilijk. Met de applicatie Heppee kunnen kinderen worden geholpen als beide ouders elkaar liever niet te vaak willen spreken. Via Heppee kunnen kinderen met beide ouders in contact blijven op een leuke manier. Vorig jaar won de app de ‘Mobiles for Good’ prijs en inmiddels is gestart met een open beta-test. Het doel van de app is om met Heppee een neutrale plek te creëren voor zowel de ouders als de kinderen.

Ook voor ouders

Niet alleen voor het kind is Heppee een fijne applicatie, ook voor de beide ouders. Praktische informatie zoals de kledingmaat of informatie over allergieën en medicatie kunnen door de ouders toegevoegd worden. Ook to-do lijstjes zijn in de Heppee app te vinden zodat beide ouders weten wanneer er een bepaalde afspraak is voor bijvoorbeeld de tandarts, de voetbalwedstrijd of een andere afspraak. In de ouder-omgeving kunnen ook agenda’s en schema’s op elkaar worden afgestemd.

Gevoelens kunnen ook door beide partijen worden geuit. Zo kan er welterusten gewenst worden en kan dankzij de ‘moodbuttons’ een gevoel gedeeld worden. Ook kan een digitale knuffel gegeven worden. Daarnaast kunnen ook foto’s gedeeld worden via de applicatie. Kinderen kunnen in de app ook precies zien wanneer ze naar de andere ouder gaan en wanneer er andere gebeurtenissen plaatsvinden. In de Lifeline worden deze dingen gebundeld en kunnen deze gedeeld worden met de ouders en eventueel ook de rest van de familie.

Download

De Heppee app bevindt zich momenteel in een open beta. Het downloaden van de Heppee app kan gratis uit de Play Store via onderstaande button.

Heppee
Heppee
Ontwikkelaar: Heppee BV
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel