Kinderzender Ketnet komt met leerzame app voor peuters en kleuters

De Belgische kinderzender Ketnet heeft een speciale tablet-app uitgebracht voor peuters en kleuters; Ketnet Jr. Volgens de televisieomroep is het een noodzakelijke stap om de app uit te brengen, omdat het mediagebruik ook bij de allerkleinsten verandert.

Ketnet app

Ketnet is vooral bekend van televisie, met verschillende programma’s zoals Hopla en Musti. Met de Ketnet Jr. app richt het zich op peuters en kleuters tot zes jaar. Uit onderzoek zou blijken dat veel tablets in huishoudens ook door kinderen gebruikt mogen worden, waardoor de komst van de app een logische stap is.

Ketnet Jr app

Baby’s, peuters en kleuters kunnen met de app op een leuke, kleurrijke en veilige manier de wereld ontdekken, zo laat Ketnet weten. In de applicatie vind je een breed aanbod van afleveringen met programma’s als Bob de Bouwer. Daarnaast zijn er verschillende spelletjes waarmee het kind spelenderwijs zijn vaardigheden kan ontwikkelen. De spellen bestaan bijvoorbeeld uit puzzels, kleurherkenning en tekeningen maken.

De Ketnet Jr. app past zich helemaal aan, aan de leeftijd van de gebruiker. Er kunnen meerdere kinderen een profiel hebben op één tablet. Alles wordt uitgelegd op het juiste niveau en het kind hoeft zich geen zorgen te maken dat het een stuk tekst moet lezen. De teksten worden namelijk voorgelezen.

Ketnet Jr app

Ouders maken in vijf stappen een profiel aan voor hun kind(eren). Op basis van het geslacht en de leeftijd kan de ouder zelf het aanbod van programma’s en spelletjes samenstellen. Doordat de applicatie mee kan groeien met het kind heeft de Ketnet Jr. app ook daadwerkelijk toegevoegde waarde. Programma’s bekijken en het spelen van een spelletje worden daarnaast voortdurend afgewisseld.

De applicatie is er niet alleen voor Belgische Ketnet-fans, ook in Nederland kan de app gebruikt worden. Wel zijn er voor de Nederlandse Ketnet-fans wat beperkingen. We hebben ons op de redactie flink uitgeleefd met de Ketnet app en kwamen tot de conclusie dat bepaalde televisie programma’s niet bekeken konden worden in Nederland zoals Hopla en Samson & Gert. In België heb je deze restricties niet.

Ketnet Jr app

Het downloaden van de tablet-app kan via onderstaande button.

Ketnet Junior
Ketnet Junior
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel